Kokkamine

Meekook

Meekook on üks mu paljudest lemmikkookidest, mida aeg-ajalt on mõnus teha ja nautida.

Järgneva meekoogi retsept ja valmistusviis on väga sarnane varem tehtud meekoogile. Eesmärk oli seekord saada veidi pruunimad kihid. Selle eesmärgi ma saavutasin, kuid kihid oleks võinud jääda veidi õhemad. Oleksin võinud jätta veidi taigent järgi ja küpsetada sellest puru jaoks üks väike plaadike. Järgmine kord olen jälle targem!

Taigen:

  • 200g suhkrut
  • 2spl mett
  • 180g võid
  • 3 muna
  • 2tl soodat
  • 430g jahu

Vahele:

  • 1,5l hapukoort
  • 300g suhkrut (järgmisel korral paneksin natukene vähem)

Hapukoor segada suhkruga ning asetada külmkappi. Segada iga poole tunni tagant, vähemalt 4-5 korda. Siis suhkrukristallis lahustuvad paremini ja hapukoor läheb veidi tihedamaks.

Munad vahustada kohevaks vahuks, vahustamiseks kulub umbes 10-15 minutit. Suhkur ja või asetada potti ja kuumutada madalal kuumusel sulamiseni, lisada mesi ja lasta veidi podiseda.  Lisada vahustatud munad potti, samal ajal hoolikalt segades, vahetult enne munavahu lisamist võtta pott tulelt. Lisada sooda ning siis jahu osade kaupa, samal ajal puulusikaga segades. Korralikult läbi segada ja lasta jahtuda, vähemalt tund.

Taignast rullida 2 küpsetusplaadi suurust plaati. Rullida kohe jahusele küpsetuspaberile, kui taigent on halb rullida võib teha seda kahe jahuse küpsetuspaberi vahel.

Küpsetada plaate 180 kraadi juures 7-8 minutit. Soojad plaadid lõikasin pooleks ja sain kokku neli plaati. Lasta plaatidel jahtuda.

Jahtunud plaatidele asetada vahele hapukoort. Kui jääb veidi äärte puru järele siis pudistada see hiljem peale. Lasta külmikus üleöö seista.

27. Oct 2010 - Posted by | Koogid, Mesi

4 kommentaari »

  1. Kõikse parem just ongi siis kui need taignakihid on hästi õhukesed. Nii toob see vahele pandud hapukoor maitse hästi esile. Mina jagan taigna 6ks ja rullin kypsetuspaberil, mille olen enne õliseks pintseldanud, imeõhukeseks. Ahjus ta ju niikuinii kerkib. Ahjus kypsetan põhjad suht pruuniks ja ahjust tulles on need üsna kõvad, justkui krõbedad küpsised, aga kui pärast hapukoorega vaheldumisi sättida,siis viimane niisutab need korralikult läbi ja lõpptulemus on mõnusalt suussulav kook.

    kommentaar kirjutas miokas | 27. Oct 2010 | Vasta

    • Tänan heade soovituste eest!

      kommentaar kirjutas kokkamine | 29. Oct 2010 | Vasta

  2. Mina teen meekooki sarnaselt ainult, et mulle edasi pärandatud taigna retsepti lisatakse ka veel supilusikatäis konjakit või viina.
    Koogi vahele aga teen sellise kreemi
    1 klaas suhkrut
    1 muna
    1 spl jahu
    1 spl tärklist
    Segada ja valada peale 0,5l piima, asetada pliidile ja pidevalt segades kuumuta kuni muutub paksuks. Segu jahutada. Segada maitseks veidi vaniljet.Segada juurde 1 pakk toasooja võid. Hõõruda ühtlaseks kreemiks. Kihid määrida kreemiga ja asetada ülestikku. Peale puistata purud.
    😉

    kommentaar kirjutas Kärt | 29. Oct 2010 | Vasta

    • Seda keedukreemi sarnast kreemi sinna vahele peaks küll proovima. Seni koguaeg proovinud ainult hapukoorega.

      kommentaar kirjutas kokkamine | 30. Oct 2010 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: