Õuna purukook vaniljekreemiga
Taaskord ei suutnud ennast köögist eemale hoida. Mõtlesin pikalt, mida siis täna teha, tahtsin kooki, mida saaks süüa kohe ilma et see peaks enne külmkapis tunde seisma. Seega sai valituks õuna-purukook aga, et muuta seda veidi huvitavamaks, lisasin vahele vaniljekastet. Vaniljekaste seal vahel jäi väga mõnus ja tegi koogi mahlasemaks. Kooki küll kohe kuumalt süüa ei saa, kuna seda on siis võimatu lõigata. Aga veidi leigelt oli küll väga maitsev ning külmalt samuti.
Taigen:
- 200g võid
- 1dl suhkrut
- 2dl kookoshelbeid
- 5dl jahu
- 1tl küpsetuspulbrit
Sisu:
- 5dl vaniljekastet (kasutasin vaniljekastme pulbrit ja tegin sellest kastme)
- 3 suuremat õuna
- 3sl suhkrut
- 2tl kaneeli
- poole sidruni mahla
Vaniljekastme võib ise ka teha, tuleb kindlasti parem aga hetkel kasutasin kappi seisma jäänud vaniljekastme pulbrit. Üldse võib vaniljekastme ära jätta ja õuna kogust suurendades saab tavalise õuna purukoogi.
Toasoe või mudida segamini küpsetuspulbriga segatud jahuga, suhkru ja kookoshelvestega. 3/4 purutaignast suruda koogivormi põhjale jättes ääred kõrgemaks (kasutasin 28cm pirukavormi). Valmistada vaniljekaste ja katta sellega koogipõhi.
Õunad koorida ja lõigata õhukesteks sektoriteks ning laduda vaniljekastmele, puistata peale veidi kaneeli, suhkrut ja sidrunimahla ning katta ülejäänud 1/4 purutaignaga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u. 35-40 minutit. Enne serveerimist lasta jahtuda, muidu on raske lõigata aga kook on veidi leigelt väga hea.
Kommentaare veel pole.
Lisa kommentaar