Kokkamine

Köögiviljakotletid küüslaugukastmega

 

Köögivilja kotletid on ühed ääretult maitsvad asjad, variante ja erinevaid maitseid on palju millega katsetada. Täna siis sellised laktoosi- ja gluteenivabad:

  • 400g porganditKotletid
  • 400g kartulit
  • 1,5dl herneid (eelnevalt leotatud)
  • 600g peakapsast
  • 600g lillkapsast
  • 4 muna
  • 1,5dl kikerherne jahu
  • soola
  • pipart
  • puljongipulbrit veidi
  • hakitud tilli

Kaste

  • 3dl maitsestamata sojajogurtit
  • 1dl majoneesi (ilma piimata)
  • 1-2 küüslauguküünt
  • hakitud tilli
  • soola
  • pipart

Kotlettide jaoks panna keevasse soolaga maitsestatud vette keema porgandid, kartulid ja herned (kartulid võiksid olla enamvähem terved, porgandid peaks lõikama kartulitest 2-3 korda väiksemateks, kasutasin poolikuid herneterasid). Lasta potis olevatel toiduainetel mõni minut keeda ning lisada hakitud kapsas. Viimasena, veidi hiljem lisada lillkapsas. Keeta köögiviljad pehmeks ning kurnata vesi. Tampida pudrunuiaga köögiviljad sodiks ning lasta jahtuda. Jahtunud püreele lisada lahtiklopitud munad, jahu ja maitsestada soola, pipra, puljongi ning tilliga. Vormida pätsid ning praadida pannil või küpsetada ahjus. Mina kaks pannitäis praadisin ja ühe suure pannitäie tegin ahjus, mõlemad tulid head. Pannipeal jääb rohkem mahlasem.

Kastme jaoks segada kõik vajaminev kokku ja lasta veidi seista.

24. Oct 2013 - Posted by | Kapsas, Kartul, Külmad kastmed, Oad/herned, Taimetoit

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: