Kokkamine

Õunakeeks

Tegin õunakeeksi, oli vaja kiirelt midagi kodus olevatest ainetest valmistada. Retsepti leidsin Heleni blogist, muutsin veidi koguseid. Keeks oli maitsev nii soojalt kui külmalt.

  • 3 muna
  • 2,5dl suhkrut
  • 2dl toiduõli
  • 4,5dl jahu
  • 1spl kaneeli
  • 0,5tl soodat
  • 0,5tl soola
  • 6dl õunakuubikuid (1 cm x 1 cm)

Lüüa munad kaussi, lisada suhkur ja õli ning vahustada miksriga kuni kollase tooni saavutamiseni. Segada ülejäänud kuivained kokku (jahu, kaneel, sooda ja sool) ning lisada munasegule madalal kiirusel mikserdades. Viimasena lisada õunad ning segada lusikaga ettevaatlikult läbi.

Panna taigen võiga määritud vormi, nt. leivavormi või keeksivormi. Küpsetada 180 kraadi juures 50-60 minutit, kuni tikuga katsudes jääb tikk kuivaks. Kui pealt tahab keeks liiga pruuniks minna siis võib katta lõpupoole fooliumiga.

Lasta veidi jahtuda ja süüa näiteks vaniljejäätisega.  Ka külmalt on keeks järgmisel päeval väga maitsev.

 

30. okt. 2010 - Posted by | Õunad, Keeksid

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar