Kokkamine

Ekleerid vanilje ja šokolaadi täidisega.

EkleerÜle aasta aja on möödas viimasest postitusest. Olen küll teinud ühtteist, vahel olen jõudnud retsepti üles kirjutamiseni, vahel olen jõudnud pildistamiseni, vahel olen teinud mõlemat aga postitamiseni pole aasta aega jõudnud. Nüüd siis parandan oma vea.

Ekleerid said väga maitsvad, eriti meeldisid mulle vaniljetäidisega. Kokku tuli ligi 30 ekleeri.

Tainas:

  • 2.5 dl vett
  • 100 g võid
  • 0.25 tl soola
  • 3 dl nisujahu
  • 4 tk muna

EkleerVesi kuumutada keemiseni, lisada tükeldatud või ja sool. Kuumutada segu kuni või on sulanud. Lasta vedelikul keema tõusta. Lisada vee- ja võisegusse korraga kogu jahu. Segada kuni tainas lööb poti seinte küljest lahti ja moodustab palli. Kuumutada veel 2–3 minutit. Tõsta tainas pliidilt, lasta jahtuda niikaua, et katsudes on soe, umbes 50kraadi. Kloppida ükshaaval hulka munad.

Asetada taigen kondiitripritsi. Pihustada ahjuplaadile vett ning asetada plaadile küpsetuspaber. Pritsida kondiitripritsiga plaadile sobiliku pikkusega ribad, ca 10 cm. Küpsetada ekleere 180 kraadi juures 20-25 min, lülitada ahi välja ja jäta 10 minutiks ahju jahtuma. Ahjuust ei tohi avada küpsetamise alguses!

Vaniljekreem:

  • 4dl piima
  • vaniljepulbrit
  • 4 munakollast
  • 80g suhkrut
  • 30g maisijahu
  • 25g võid
  • 2dl vahukoort
  • 1 sidruni koor

Ekleer1Vaniljepulber ja piim kuumutada potis keemiseni. Samal ajal segada omavahel munakollased, suhkur ja maisitärklis. Kuum piim valada munasegule hulka ning hoolikalt segades kuumutada segu senikaua kuni muutub mõnusaks paksuks kreemiks, lisada või ning lasta sel sulada. Lasta kreemil jahtuda. Jahtunud kreemile lisada hulka vahustatud vahukoor ja 1 sidruni koor.

Šokolaadikreem

  • 4dl piima
  • 4 munakollast
  • 70g suhkrut
  • 30g maisitärklist
  • 200g tumedat šokolaadi
  • 25g võid

Piim kuumutada potis keemiseni. Samal ajal segada omavahel munakollased, suhkur ja maisitärklis. Kuum piim valada munasegule hulka ning hoolikalt segades kuumutada segu senikaua kuni muutub mõnusaks paksuks kreemiks. Sulatada või ja šokolaad vesivannil ning segada sooja keedukreemiga. Lasta kreemil jahtuda.

Jahtunud kreemidega täita tordipritsi abil ekleerid. Üritasin panna võimalikult palju kreemi aga veidi jäi kreemi järgi, umbes 3-4 ekleeri jagu. Oleneb ka ilmselt ekleeri suurustest ja mahust.

Šokolaadikate:

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 2 spl võid

Sulatada või ja šokolaad vesivannil. Kasta ekleerid šokolaadi.

16. apr. 2015 - Posted by | Saiakesed, Šokolaad

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar