Pavlova flambeeritud banaanidega
6 Pavlovat
- 4 munavalget
- 150g tuhksuhkrut
- 70g pruuni suhkrut
- 10g maisijahu
- 1spl valget veiniäädikat
- vanilliekstrakti
Kreem:
- 400g rõõska koort 35%
- veidi suhkrut (panin võimalikult vähe, teised asjad olid piisavalt magusad)
Flambeeritud banaanid:
- 50g suhkrut
- 4 banaani, viilutatult
- 50g võid
- rummi
- vett
Kuumutada ahi 150 kraadini. Asetada ahjuplaadile küpsetuspaber, millel teha 9cm läbimõõduga 6 ringi. Vahustada munavalged tugevaks vahuks, lisada vahustamist jätkates tuhksuhkur ning siis pruun suhkur. Lisada maisijahu, veiniäädikas ja vanilliekstrakt. Vaht peaks jääma tugev ja läikiv. Tõsta lusikaga munavaht ringidesse ning küpsetada ahjus 40 minutit, peale aja lõppemist panna ahi kinni ning lasta beseel irvakil uksega ahjus jahtuda.
Vahustada rõõsk koor vähese suhkruga.
Flambeeritud banaanide tegemiseks sulatada pannil või paksupõhjalises potis suhkur, lisada või ning banaanid, segada kuni banaanid on suhkru-võiseguga kaetud. Kallata pannile veidi rummi ning panna see kohe põlema, lasta rummil ära põleda ning jätta banaanisegu jahtuma.
Kui banaanisegu on täielikult jahtunud võib serveerida. Asetada beseepõhjale vahukoor ning sinna peale banaanid.
Kommentaare veel pole.
Lisa kommentaar