Kokkamine

Pavlova flambeeritud banaanidega

6 Pavlovat

Beseepõhi:

  • 4 munavalget
  • 150g tuhksuhkrut
  • 70g pruuni suhkrut
  • 10g maisijahu
  • 1spl valget veiniäädikat
  • vanilliekstrakti

Kreem:

  • 400g rõõska koort 35%
  • veidi suhkrut (panin võimalikult vähe, teised asjad olid piisavalt magusad)

Flambeeritud banaanid:

  • 50g suhkrut
  • 4 banaani, viilutatult
  • 50g võid
  • rummi
  • vett

Kuumutada ahi 150 kraadini. Asetada ahjuplaadile küpsetuspaber, millel teha 9cm läbimõõduga 6 ringi. Vahustada munavalged tugevaks vahuks, lisada vahustamist jätkates tuhksuhkur ning siis pruun suhkur. Lisada maisijahu, veiniäädikas ja vanilliekstrakt. Vaht peaks jääma tugev ja läikiv. Tõsta lusikaga munavaht ringidesse ning küpsetada ahjus 40 minutit, peale aja lõppemist panna ahi kinni ning lasta beseel irvakil uksega ahjus jahtuda.

Vahustada rõõsk koor vähese suhkruga.

Flambeeritud banaanide tegemiseks sulatada pannil või paksupõhjalises potis suhkur, lisada või ning banaanid, segada kuni banaanid on suhkru-võiseguga kaetud. Kallata pannile veidi rummi ning panna see kohe põlema, lasta rummil ära põleda ning jätta banaanisegu jahtuma.

Kui banaanisegu on täielikult jahtunud võib serveerida. Asetada beseepõhjale vahukoor ning sinna peale banaanid.

9. May 2010 - Posted by | Koogid, Magustoidud

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: