Kõrvitsa pannkoogid
- 150g kõrvitsapüreed
- 1 muna
- 2dl jahu
- 2dl keefiri
- 0,75tl küpsetuspulbrit
- 0,5tl soodat
- 2spl suhkrut
- 1/4tl soola
- 1/4tl jahvatatud muskaatpähklit
- 1/4tl riivitud ingverit
- 3/4tl kaneeli
- rasvainet praadimiseks
Kõrvitsapüree valmistamiseks keeta kõrvitsakuubikud väheses vees pehmeks, kurnata ja püreestada. Kasutada jahtunud püreed.
Munad lüüa suhkruga lahti, lisada keefir ja kõrvitsapüree. Lisada küpsetuspulbri ja soodaga segatud jagu ning maitseained. Võib taignasse ka veidi õli või sulatatud võid lisada, mina seda ei teinud. Lasta taignal veidi seista.
Praadida keskmisel kuumusel pannkoogid.
Serveerida näiteks meega.
Tegin ka eile neid pannkooke. Sain kiita, isuga sõid nii suured kui väikesed ja väheks jäi. Aitän Liina.