Kokkamine

Kõrvitsa-ingverijäätis

Olen erinevaid blogisid lugedes kohanud nii kõrvitsajäätist kui ka ingverijäätist, kumbki pole mind väga isutanud aga otsustasin siiski proovida nende kooslust. Tulemus oli piisavalt omapärane ja huvitav, et väärida üles kirjutamist. Mulle meeldis jäätises kerge kõrvitsa maitse, mida täiendas ingveri ja muskaadi vürtsikus.

  • 1 muna
  • 0,5dl pruuni suhkrut
  • 0,25dl tavalist suhkrut
  • 2dl rõõska koort 35%
  • 1dl piima
  • 1dl kõrvitsa püreed
  • 1/4tl riivitud muskaatpähklit
  • 1tl riivitud värsket ingverit

Kõrvitsapüree valmistamiseks keeta kõrvitsakuubikud väheses vees pehmeks, kurnata ja püreestada. Kasutada jahtunud püreed.

Muna vahustada kergelt, lisada suhkrud ning vahustada tugevamapoolseks vahuks. Rõõskkoor vahustada eraldi ning lisada munavahu hulka. Piim segada kõrvitsapüreega ja lisada ettevaatlikult vahukoore-munavahule, maitsestada ingveri ja muskaatpähkliga. Valmistada jäätisemasinas jäätis.

Advertisements

2. okt. 2010 - Posted by | Ingver, Jäätised, Kõrvits

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: