Kokkamine

Inglise jõhvika-õunapuding karamellikastmega

Retsept nami-namist. Puding oli maitsev ning parajalt hapukas, kasutasin külmutatud jõhvikaid.

  • 150g nisujahu
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • 150g pruuni suhkrut
  • 20g sulatatud võid
  • 1,25dl piima
  • 1 keskmisest suurem punane õun
  • väike peotäis jõhvikaid

Katteks:

  • 50g pruuni suhkrut
  • 2dl vett
  • 30g võid

Segada omavahel jahu, küpsetuspulber, suhkur, sulatatud või ning piim. Lisada juurde kooritud ja hakitud õunatükid ja jõhvikad. Jaotada segu küpsetuskindlatesse portsjonvormidesse (kasutasin kuute vormi).

Katte jaoks segada potis või, suhkur ja vesi ning kuumutada keemiseni. Lasta veidi jahtuda ning kallata portsjonvormidesse nii, et taignasegu oleks napilt kaetud.

Küpsetada 180 kraadi juures umbes 30 minutit. Serveerida kohe kuumalt näiteks jäätisega.

26. Jun 2010 - Posted by | Õunad, Jõhvikad, Magustoidud

1 kommentaar »

  1. Minu arust oli ka hirmus maitsev puding – ma namis panin retsepti juurde veidi vähem suhkrut, sest me maitsemeel on veidi teine brittide omast.

    kommentaar kirjutas naminami | 27. Jun 2010 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: