Inglise jõhvika-õunapuding karamellikastmega
Retsept nami-namist. Puding oli maitsev ning parajalt hapukas, kasutasin külmutatud jõhvikaid.
- 150g nisujahu
- 1tl küpsetuspulbrit
- 150g pruuni suhkrut
- 20g sulatatud võid
- 1,25dl piima
- 1 keskmisest suurem punane õun
- väike peotäis jõhvikaid
Katteks:
- 50g pruuni suhkrut
- 2dl vett
- 30g võid
Segada omavahel jahu, küpsetuspulber, suhkur, sulatatud või ning piim. Lisada juurde kooritud ja hakitud õunatükid ja jõhvikad. Jaotada segu küpsetuskindlatesse portsjonvormidesse (kasutasin kuute vormi).
Katte jaoks segada potis või, suhkur ja vesi ning kuumutada keemiseni. Lasta veidi jahtuda ning kallata portsjonvormidesse nii, et taignasegu oleks napilt kaetud.
Küpsetada 180 kraadi juures umbes 30 minutit. Serveerida kohe kuumalt näiteks jäätisega.
Minu arust oli ka hirmus maitsev puding – ma namis panin retsepti juurde veidi vähem suhkrut, sest me maitsemeel on veidi teine brittide omast.