Kokkamine

Kirsistruudel

Retsept nami-namist. Struudel sai väga mõnus ja parajalt hapukas.

Taigen:

  • 4dl nisujahu
  • 1dl käesooja vett
  • 40g sulatatud võid
  • 0,5tl soola

Vahele:

  • 0,5dl riivsaia
  • 50g võid

Täidis:

  • 600g kirsse (värskeid või külmutatud)
  • u. 10 tilka rummi essentsi
  • 1tl vanillisuhkrut
  • 1dl suhkrut
  • 1tl kaneeli

Määrimiseks:

  • sulatatud võid

Peale:

  • tuhksuhkrut

Sulatada või ning lasta veidi jahtuda, segada või hulka vesi ning sool. Jahu sõeluda suurde kaussi ning segada sinna hulka või-veesegu. Segada läbi ning sõtkuda laual elastseks ja läikivaks. Pintseldada taignapall õliga ning asetada kaussi, millele saab kaane peale panna, asetada kauss pooleks tunniks soojaveevanni.

Sulatada pannil või ning lisada riivsai, kuumutada segades kuni riivsai muutub kuldseks ning lasta jahtuda.

Täidise jaoks segada kividest puhastatud või sulanud kirsid rummi, vanillisuhkru, suhkru ja kaneeliga.

Taigen rullida jahusel laual ristküliku kujuliseks õhukeseks plaadiks. Määrida taignale riivsaiasegu ning sinna peale laotada kirsid. Keerata mõne sendimeetri ulatuses lühemast äärest taigen täidisele peale ning laiemast äärest keerata struudel rulli. Asetada struudel küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile liitekoht allapoole ning määrida pealt võiga, küpsetada 180 kraadi juures  45 minutit. Vahepeal määrida struudlit sulatatud võiga.

Ahjusoojale struudlile sõeluda peale tuhksuhkrut ja serveerida soojalt jäätisega.

10. juuni 2010 - Posted by | Kirsid, Struudlid

1 kommentaar »

  1. […] kurja pilguga ja ainult natuke väle. Peale vajutades oli vintske ja sees oli valge materjal (loe: täidis nagu kreemi struudelil). Mul oli temaga tükk tegemist. Aga see konn, julge loom- hakkas seda kurja pilguga vastset alla […]

    Pingback-viide kirjutas Hiir hernes | Maaeluprojekt | 28. juuli 2013 | Vasta


Lisa kommentaar