Kokkamine

Kohupiima-pidusai

Sellest kogusest tuleb suur pidusai või kaks väiksemat.

Taigen:

  • 5dl piima
  • 50g pärmi
  • 2dl suhkrut
  • 2tl soola
  • 1kg jahu

Täidis:

  • 200g võid
  • 1dl suhkrut
  • 2 muna
  • 1tl vanillsuhkrut
  • 200g kohupiima
  • 1dl rosinaid
  • 0,5dl brändit
  • muna määrimiseks

Segada rosinad ja brändi ning jätta maitsestuma. Taigna jaoks segada käesoe piim pärmiga, lisada suhkur ja sool ning sõtkuda juurde jahu. Lasta soojas kohas kerkida kahekordseks. Täidise jaoks vahustada toasoe või suhkruga, lisada munad, vanillsuhkur, kohupiim ja leotatud rosinad (ilma brändita). Segada ühlaseks.

Taigen rullida jahusel laual laiali. Ristküliku kujuliseks. Määrida taignale kohupiimakreemi ning rullida taigen laiemast otsast kokku. Lõigata taigna otsast u. 6-7 cm viilud ja asetada need püstiselt koogivormi (ma tegin kahte väiksesse ümmargusse kooguvormi).

Lasta 15 min kerkida. Kuumutada ahi 180 kraadini.

Määrida pealt lahtiklopitud munaga ning küpsetada ahjus u. 30 min.

Väga maitsev sai, maitses eriti hea soojana.

Retsept: Kohupiima ja kodujuusturaamat

Advertisements

22. märts 2010 - Posted by | Kohupiim, Kohupiimakoogid, Kringlid, Pärm

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: