Kokkamine

Kohupiima-pidusai

Sellest kogusest tuleb suur pidusai või kaks väiksemat.

Taigen:

  • 5dl piima
  • 50g pärmi
  • 2dl suhkrut
  • 2tl soola
  • 1kg jahu

Täidis:

  • 200g võid
  • 1dl suhkrut
  • 2 muna
  • 1tl vanillsuhkrut
  • 200g kohupiima
  • 1dl rosinaid
  • 0,5dl brändit
  • muna määrimiseks

Segada rosinad ja brändi ning jätta maitsestuma. Taigna jaoks segada käesoe piim pärmiga, lisada suhkur ja sool ning sõtkuda juurde jahu. Lasta soojas kohas kerkida kahekordseks. Täidise jaoks vahustada toasoe või suhkruga, lisada munad, vanillsuhkur, kohupiim ja leotatud rosinad (ilma brändita). Segada ühlaseks.

Taigen rullida jahusel laual laiali. Ristküliku kujuliseks. Määrida taignale kohupiimakreemi ning rullida taigen laiemast otsast kokku. Lõigata taigna otsast u. 6-7 cm viilud ja asetada need püstiselt koogivormi (ma tegin kahte väiksesse ümmargusse kooguvormi).

Lasta 15 min kerkida. Kuumutada ahi 180 kraadini.

Määrida pealt lahtiklopitud munaga ning küpsetada ahjus u. 30 min.

Väga maitsev sai, maitses eriti hea soojana.

Retsept: Kohupiima ja kodujuusturaamat

22. Mar 2010 - Posted by | Kohupiim, Kohupiimakoogid, Kringlid, Pärm

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: