Kokkamine

Lihapirukad

Taigen:

  • 1,5dl piima
  • 1dl vett
  • 1,5spl suhkrut
  • 1tl soola
  • 35g pärmi
  • 75g margariini
  • 450g jahu

Lahustada pärm  suhkruga, lisada sool, vedelik (leige), sulatatud margariin ja jahu. Sõtkuda ühtlaseks massiks ning panna kerkima u. 20-30min (kuni poole võrra kerkinud)

Täidis:

  • 350g hakkliha
  • 1 sibul
  • 2 küüslauku
  • 2 keedetud muna
  • 1dl keedetud riisi
  • soola, pipart
  • määrimiseks muna

Hakkliha praadida koos sibula ja küüslauguga, maitsestada. Kui veidi jahtunud, lisada riis ja riivitud muna.

Taigen rullida laiali ja ümmarguse vormiga teha u.10cm suurused kettad. Pooled pirukad tegin lahtised ja pooled kinnised. Mõlema puhul panin lusikatäie hakklihamassi piruka keskele, lahtise piruka puhul pigistasin ainult kaks äärt kokku ja pealt jätsin lahti, kinniste pirukate puhul keerasin ühe külje teise peale.

Pirukad pintseldada lahtiklopitud munaga ja küpsetada ahjus 200 kraadi juures u. 15-20min.

Advertisements

4. dets. 2009 - Posted by | Hakkliha, Pärm, Pirukad, Riis

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: