Kokkamine

Lihapirukad

Taigen:

  • 1,5dl piima
  • 1dl vett
  • 1,5spl suhkrut
  • 1tl soola
  • 35g pärmi
  • 75g margariini
  • 450g jahu

Lahustada pärm  suhkruga, lisada sool, vedelik (leige), sulatatud margariin ja jahu. Sõtkuda ühtlaseks massiks ning panna kerkima u. 20-30min (kuni poole võrra kerkinud)

Täidis:

  • 350g hakkliha
  • 1 sibul
  • 2 küüslauku
  • 2 keedetud muna
  • 1dl keedetud riisi
  • soola, pipart
  • määrimiseks muna

Hakkliha praadida koos sibula ja küüslauguga, maitsestada. Kui veidi jahtunud, lisada riis ja riivitud muna.

Taigen rullida laiali ja ümmarguse vormiga teha u.10cm suurused kettad. Pooled pirukad tegin lahtised ja pooled kinnised. Mõlema puhul panin lusikatäie hakklihamassi piruka keskele, lahtise piruka puhul pigistasin ainult kaks äärt kokku ja pealt jätsin lahti, kinniste pirukate puhul keerasin ühe külje teise peale.

Pirukad pintseldada lahtiklopitud munaga ja küpsetada ahjus 200 kraadi juures u. 15-20min.

4. Dec 2009 - Posted by | Hakkliha, Pärm, Pirukad, Riis

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: