Maksapasteet
- 1kg maksa (soovitatavalt veisemaksa)
- 500g läbikasvanud sealiha
- 2 sibulat
- 2 porgandit
- 4-5 loorberilehte
- 200g võid
- Sool, pipar
- veidi bärndit
Pruunistada pannil maksa- ja lihakuubikut, lisada sibul ja porgand ning pruunistada nii kaua kui võimalik. Kui hakkab juba kõrbema lisada vesi (nii et oleks kenasti kaetud), hautada tasasel tulel u. 1-1,5h (kuni liha ja maks on pehmed). Poole hautamise pealt lisada maitseained ja loorberilehed.
Mina purustasin köögikombainiga. Purustamise käigus lisasin brändi ja sulatatud või.
Segu võib ka lasta 2-3 korda läbi hakklihamasina ja siis miksriga veel vahustada.
Väga hea pasteet sai :).
Mina tegin põdramaksast. Kõrvale tuleb tingimata süüa soolakurki!