Kräsupeakook
Põhi:
- 6dl nisujahu
- 4dl suhkrut
- 4 muna
- 2tl soodat
- 400g hapukoort
- 3spl kakaod (poolele taignale)
Täidis:
- 800g hapukoort
- 1dl kirsisiirupit
Glasuur:
- 100g võid
- 2spl piima
- 3spl suhkrut
- 2spl kakaopulbrit
Taigna jaoks segada munad, suhkur, jahu, sooda ja hapukoor omavahel. Pool taignast valada ahjuplaadile, ülejäänud taignale lisada kakaopulber ning see taigen asetada ümmargusse lahtikäivasse koogivormi. Küpsetada mõlemat koogipõhja 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit. Kui koogipõhjad on küpsenud, lõikata hele põhi kuubikuteks ja tume põhi kaheks kihiks. Segada heledad koogikuubikud hapukoorega(600g). Asetada alumine tume koogipõhi vormi, immutada seda poole siirupiga (või morsiga), määrida sellele hapukoort ja katta 1/2 tordikuubiku-hapukoore seguga. Katta teise koogipõhjaga, immutada ülejäänud siirupiga ja peale ülejäänud tordikuubiku-hapukoore segu, sinna peale ja külgedele panna hapukoort. Glasuuri valmistamiseks sulatada potis või, segada juurde piim, kakaopulber ja suhkur. Segada ühtlaseks ja lasta veidi jahtuda. Niristada glasuur tordile. Enne serveerimist lasta koogil umbes 12 tundi külmkapis seista.
Minu jaoks jäi kook veidi kuiv, järgmine kord immutaks ka kuubikuid siirupi sees.
Siirupiks kasutasin kodus keedetud kirsisiirupit.
Asking questions are really good thing if you are not
understanding something totally, except this piece of writing provides nice understanding yet.