Koore-singipasta
Minu arvates üks parimaid pastasid :).
2-3 portsu
- 270g penne pastat (kaal keetmata)
- 100g Serrano sinki (toorsink)
- 35g parmesani juustu
- 200g koort (kasutasin kohvikoort, võib ka vahukoort)
- sool, pipar, sidrunimahla, puljongipulbrit (nt natuke seenepuljongit)
Penned keeta soolaga maitsestatud vees al dente (veidi krõmpsud u. 5-7min keeta), kurnata sõelal ja loputada külma vee all. Potti panna koor ja maitseained, lisada ka veidi vett. Koor peaks olema suhteliselt maitsekas, nii et soolane-piprane-hapu oleks tunda. Siis lisada tükeldatud serrano sink, kuumutada veidi ning lisada penned. Hautada kuni enamus koort on kadunud(vajadusel veel maitsestada, arvestada et parmesan annab ka soolasust juurde) ning siis lisada 2/3 riivitud parmesanist, segada läbi ning võtta tulelt ja serveerida kohe. Peale puistata ülejäänud parmesani juust.
Good article. I’m dealing with some of these issues as well..