Kokkamine

Mandli-aprikoosikook

Suhkru ja gluteenivaba kook.

Põhi:Aprikoositort

  • 2dl mandlilaaste
  • 5spl agaavinektarit
  • 1dl aprikoosi konservi (ilma suhkruta, kuubikuteks lõigatult ja nõrutatult)
  • 1 riivitud porgand
  • 1spl sojajahu
  • 3spl maisijahu
  • 3spl riisijahu
  • 3 muna
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • 1tl kaneeli

Täidis:

  • 200ml vahukoort
  • 300g kohupiima
  • 2spl agaavinektarit
  • 1dl aprikoosi konservi (kasutasin kokku ühe purgi)

Segada omavahel kergelt sõrmede vahel purustatud mandlilaastud ja agaavinektar. Lisada juurde aprikoosid ja riivitud porgand. Vahustada munad küllaltki tugevaks vahuks, lisada teistele koostisosadele ning viimasena lisada ettevaatlikult segades omavahel segatud jahud koos kaneeli ja küpsetuspulbriga. Jaotada taigen 24cm suurusesse koogivormi. Küpsetada 180 kraadi juurdes ca 20min, kuni kook on pealt ilusti pruun. Lasta täielikult jahtuda ja lõigata pooleks,

Vahukoor vahustada ning segada kohupiima ja agaavinektariga. Koogipõhjad võib veel kergelt immutada aprikoosi vedelikuga. Jaotada vahukoor koogipõhja peale ja vahele ning pealt katta järele jäänud aprikoosidega.

24. Oct 2013 - Posted by | Koogid, Tordid

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: