Kokkamine

Mandli-aprikoosikook

Suhkru ja gluteenivaba kook.

Põhi:Aprikoositort

  • 2dl mandlilaaste
  • 5spl agaavinektarit
  • 1dl aprikoosi konservi (ilma suhkruta, kuubikuteks lõigatult ja nõrutatult)
  • 1 riivitud porgand
  • 1spl sojajahu
  • 3spl maisijahu
  • 3spl riisijahu
  • 3 muna
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • 1tl kaneeli

Täidis:

  • 200ml vahukoort
  • 300g kohupiima
  • 2spl agaavinektarit
  • 1dl aprikoosi konservi (kasutasin kokku ühe purgi)

Segada omavahel kergelt sõrmede vahel purustatud mandlilaastud ja agaavinektar. Lisada juurde aprikoosid ja riivitud porgand. Vahustada munad küllaltki tugevaks vahuks, lisada teistele koostisosadele ning viimasena lisada ettevaatlikult segades omavahel segatud jahud koos kaneeli ja küpsetuspulbriga. Jaotada taigen 24cm suurusesse koogivormi. Küpsetada 180 kraadi juurdes ca 20min, kuni kook on pealt ilusti pruun. Lasta täielikult jahtuda ja lõigata pooleks,

Vahukoor vahustada ning segada kohupiima ja agaavinektariga. Koogipõhjad võib veel kergelt immutada aprikoosi vedelikuga. Jaotada vahukoor koogipõhja peale ja vahele ning pealt katta järele jäänud aprikoosidega.

24. okt. 2013 - Posted by | Koogid, Tordid

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: