Suvikõrvitsamuffinid šokolaadiga
Mulle nii meeldib šokolaad küpsetistes, eriti hea on kui muffin pole veel päris ära jahtunud, sulašokolaad on sees. Ma tavaliselt jätan päris suured tükid ka sisse.
Meil on suvikõrvits hetkel väga aktuaalne ja pea koguaeg külmikus, mu pojale see aga väga ei meeldi, muffini sees aga sõi kõik ära ja kiitis.
Sellest kogusest saab ca 24 muffinit.
- 5dl nisujahu
- 2dl speltapüüli
- 1,5dl suhkrut
- 2spl kakaod
- 1,5tl küpsetuspulbrit
- 1tl soodat
- 2tl kaneeli
- 0,5tl soola
- 3dl kaerapiima vm taimset piima
- 1tl vanilje ekstrakti
- 1spl linajahu
- 1dl taimeõli
- 4dl riivitud suvikõrvitsat
- 2dl vegan šokolaadi
- 1,5dl hakitud kreeka pähkleid
Nisujahu, speltapüül, suhkur, kakao, küpsetuspulber, sooda, kaneel ja sool segada kausis kokku. Eraldi kausis segada taimne piim, vanilje ekstrakt, linajahu ja taimeõli, lisada sinna riivitud suvikõrvits. Segada kuivained vedelale juurde, lisada ka tükeldatud šokolaad ja hakitud pähklid. Segada ühtlaseks taignaks. Küpsetada 220 kraadi juures ca 15-20 minutit, kuni muffinid ei ole enam seest pehmed (valmidust kontrollida puutikuga).
Kommentaare veel pole.
Lisa kommentaar