Kokkamine

Sojapiim

Soovitan kasutada mahepõllumajandusest pärit sojaube, välitaks GMO ube. Tegelikult ma ei olegi tavakaubanduses sojaube müügil näinud. Sojapiim sobib hästi smuutidesse, niisama joomiseks kui ka näiteks magustoitudesse ja koogitaignasse.

Sellest kogusest saab veidi üle 2l sojapiima

  • 200g sojaube
  • 1,8l vett
  • 1dl suhkrut või muud magustajat (agaavisiirupit, mett)

Sojaoad pesta ja panna umbes poole liitri veega likku. Hoida ube leos üleöö, jälgida, et oad oleks veega ilusti kaetud. Leotatud oad valada koos vedelikuga blenderisse  ja blenderdada. Võtta peenike sõel või marli ja kurnata massist vedelik välja (vedelikust saabki piim). Asetada  sojamass uuesti blenderisse, lisada umbes pool liitrit vett ja blenderdada ning seejärel kurnata uuesti ja korrata tegevust, kuni 1,8l (pool liitrit sellest oli jube leotusvesi) vett on otsas. Asetada sojapiim keedupotti ja keeta piima 2-3 minutit, segada pidevalt, keeb kergesti põhja. Keedetud piimale lisada magusaine ja jahutada maha.

Retsept pärit siit (muutsin veidi koguseid).

14. Jun 2012 - Posted by | Joogid, Soja, Taimetoit

1 kommentaar »

  1. […] 2dl sojapiima […]

    Pingback-viide kirjutas Banaanipannkoogid mooniseemnetega | Vegan | 1. Feb 2014 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: