Sojapiim
Soovitan kasutada mahepõllumajandusest pärit sojaube, välitaks GMO ube. Tegelikult ma ei olegi tavakaubanduses sojaube müügil näinud. Sojapiim sobib hästi smuutidesse, niisama joomiseks kui ka näiteks magustoitudesse ja koogitaignasse.
Sellest kogusest saab veidi üle 2l sojapiima
- 200g sojaube
- 1,8l vett
- 1dl suhkrut või muud magustajat (agaavisiirupit, mett)
Sojaoad pesta ja panna umbes poole liitri veega likku. Hoida ube leos üleöö, jälgida, et oad oleks veega ilusti kaetud. Leotatud oad valada koos vedelikuga blenderisse ja blenderdada. Võtta peenike sõel või marli ja kurnata massist vedelik välja (vedelikust saabki piim). Asetada sojamass uuesti blenderisse, lisada umbes pool liitrit vett ja blenderdada ning seejärel kurnata uuesti ja korrata tegevust, kuni 1,8l (pool liitrit sellest oli jube leotusvesi) vett on otsas. Asetada sojapiim keedupotti ja keeta piima 2-3 minutit, segada pidevalt, keeb kergesti põhja. Keedetud piimale lisada magusaine ja jahutada maha.
Retsept pärit siit (muutsin veidi koguseid).
[…] 2dl sojapiima […]
Pingback-viide kirjutas Banaanipannkoogid mooniseemnetega | Vegan | 1. veebr. 2014 |