Kokkamine

Läätse pikkpoiss

Väga maitsev ja toitev pikkpoiss, sobib hästi värske salati kõrvale nii külmalt kui kuumalt. Võib kasutada ka leival või burgeri vahel. Ketšup sobib ka ideaalselt peale.

  • 4dl läätsi (kuivatatud)
  • 1 kollane paprika
  • 1 punane paprika
  • 2 vart varssellerit
  • 2 porgandit
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1spl õli
  • 1,5dl riivsaia
  • 2spl hakitud basiilikut
  • 1,5spl ketšupit
  • 1tl worcestershire kastet
  • 1tl soola
  • 1/2tl musta pipart
  • 1dl riivitud juustu
  • 2 suurt muna
Läätsed pesta ja keeta soolaga maitsestatud vees pehmeks. Ülejäänud köögiviljad hakkida, porgand riivida. Varssellerist lõigata õhukesed viilud. Praadida sibul ja küüslauk pannil, lisada paprikad, porgand ja varsseller. Kuumutada senikaua kuni sibul on pehme. Riivsai röstida kuival pannil kuldpruuniks, lisada u. 2dl vett ja lasta riivsaia imbuda. Pehmeks keenud läätsed kurnata liigsest veest ja püreestada, lisada riivsai ja köögiviljad. Maitsestada maitseainete ja ketšupiga ning segada ühtlaseks massiks. Viimasena lisada riivitud juust ja lahtiklopitud munad. Mass asetada leiva/keeksivormi ja küpsetada 180 kraadi juures ca 50-60min. Ahjust välja võttes lasta vähemalt 15min jahtuda enne serveerimist.
About these ads

21. apr 2012 - Posted by | Kaunviljad, Taimetoit, Varsseller, Vormiroad

1 kommentaar »

  1. This is a terrific blog I can not believe that I didn’t wander onto it before

    kommentaar kirjutas Javid Sinha | 22. sept 2012 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 70 other followers

%d bloggers like this: