Kokkamine

Guacamole ehk avokaadomääre

Väga lihtsalt valmiv maitsev ja tervislik võileivamääre või dipp.

  • 1 küps avokaado
  • 1 küüslauguküüs
  • 1tl sidrunimahla
  • soola
  • pipart

Poes müüdavad avokaadod tihtipeale vajavad veel kodus 3-4 päeva seismist, enne kui neid toidus kasutada saab. Toidus kasutamiseks valmis avokaado on kergelt pehme, koor tuleb kergelt pealt, kivi on sees lahti ja viljaliha on pehme.

Koorida avokaado, eemaldada kivi ja purustada kahvliga peeneks, lisada purustatud küüslauk, sidrunimahl ning maitseained ja jätkata kahvliga muljumist, kuni on enamvähem ühtlane mass. Serveerida koha või lasta külmikus mõned tunnis seista. Pikemal seismisel (ööpäev) muutub välimus ilusalt roheliselt toonilt pruunile toonile. Sidrunimahl aeglustab pruunistumist.

 

 

 

30. Mar 2012 - Posted by | Avokaado, Taimetoit, Võileivakatted/määrded

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: