Kokkamine

Idandamine

Kevadväsimuse vastu vitamiinirikaste idanditega. Olen nüüd üritanud vähemalt nädalas korra idandada, eelkõige idandan munguba ja nisu, vahel ka kikerhernest. Ökopoest ostan tavaliselt kord nädalas või üle nädala lutserni idandeid.

Munguba sööb meeldasti ka mu kolmene poeg, tavaliselt talle mu värske kraam ei meeldi, mille pärast on mul väga kurb meel aga idandid talle väga meeldivad.

Mungoa idandamine:

1dl mungube panen 0,5l purki, lisan sinna vee ja jätan nad ööseks (12h) likku. Hommikul asetan purgile peale marli, mille seon nööriga kinni (see jääb sinna kuni idandid on valmis). Kallan leovee läbi marli välja ning lasen uue vee sisse (toasooja), kallan ka selle vee läbi marli välja ja asetan oapurgi “suu” allapoole väikese nurga alla (et vesi saaks kenasti välja nõrguda, ega jääks sinna pidama). Loputan ube päevas umbes 2-4 korda (lasen uue veega üle ja kallan vee ära). Minul konkreetsed oad (Daverti oad) saavad väga kiirelt valmis. Ühel õhtul panen likku, järgmine päev loputan ja ülejärgmisel päeval on juba kenasti hommikuks valmis. Kasutan salatites ja lihtsalt näksimiseks.

11. Mar 2012 - Posted by | Kaunviljad, Taimetoit

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: