Kokkamine

Porgandi-apelsinikook

Veebruar oli esimene kuu blogi pidamise aja jooksul, mis jäi ilma postitusteta. Tegelikult see kook valmis päris ammu aga kuidagi postitamiseni ei jõudnud.
Kook on väga mahlane ja maitsev ning väga sobilik apelsini hooajale.
  • 4 muna
  • 180g suhkrut
  • 200g jahu
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • 200g porgandeid
  • 1 apelsin (ca 100g viljaliha + koor)

Vahele ja peale:

  • 200ml vahukoort
  • 2spl suhkrut
  • 1 suurem apelsin (mahl)

Porgand koorida ja riivida väikese riiviga. Apelsinist riivida umbes poole apelsini jagu  koort ja viljaliha lõigata väikeste tükkidena porgandi juurde. Munad vahustada suhkruga tugevaks vahuks, lisada sõeludes ja ettevaatlikult segades omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber. Lisada porgand ja apelsin ning asetada kook 24cm läbimõõduga koogivormi. Küpsetada 200 kraadi juures ca 20min. Jahtunud kook lõigata pooleks. Vahukoor vaustada suhkruga. Apelsini mahlaga immutada koogi mõlemat poolt, asetada vahukoort vahele ja peale. Serveerida kooki, kui see on veidi aega seisnud.

Advertisements

2. märts 2012 - Posted by | Apelsin, Koogid, Porgand

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: