Kokkamine

Kaneelirullikringel

Kaneelirullid täielikult lahti lõikamata kujul. Ahjuplaat oleks võinud suurem olla või saia vähem, oleks saanud nad rohkem üksteisest eraldada ja väikese osa vaid katma jätta, lõpptulemus oleks sel juhul jäänud ilmselt ilusam ja rohkem kaneelirullide moodi.

Taigen

  • 25g pärmi
  • 2spl suhkrut
  • 1,5dl piima
  • 1dl vett
  • 0,5tl soola
  • 0,5tl kardemoni
  • 75g sulatatud võid
  • 450g jahu

Kaneelitäidis:

  • 75g pruuni suhkrut
  • 75g võid
  • 1,5tl kaneeli

Pärm lahustada suhkruga, lisada leige vedelik (piim ja vesi), sool ja jahu. Sõtkuda taignat, kuni taigen on sile ja hakkab käte küljest lahti tulema, viimasena lisada sulavõi ja sõtkuda kuni või ja taigen on segunenud. Taignakauss panna sooja kohta, kuni taigen on kerkinud vähemalt kahekordseks. Kerkimise ajal sulatada potis suhkur, või ja kaneel, lasta täielikult maha jahtuda. Taigen sõtkuda läbi, rullida jahusel laul ristküliku kujuliseks, jahtunud täidis määrida taignale ja keerata rulli. Rull keerata omakorda ringikujuliselt kokku ja lõigata viiludeks, jättes ühe ääre kokku, vormida viilud viltu ja panna kerkima. Kui sai on umbes 15 minutit kerkinud asetada 200 kraadisesse ahju umbes 30 minutiks.

 

 

10. Nov 2011 - Posted by | Kringlid, Pärm, Saiakesed

5 kommentaari »

  1. Lahe idee. Mulle meeldib🙂

    kommentaar kirjutas Liisi | 10. Nov 2011 | Vasta

  2. Kord nägin seda tõsielusarjas “Õhtusöök viiele”. Tõeliselt lahe idee!

    kommentaar kirjutas Anonüümne | 25. Nov 2011 | Vasta

  3. Ärge tehke pärmi tainast piimaga! Kui kringel jahtub, muutub see kivik6vaks! Tehke ainult veega, tuleb pehme ja jääb pehmeks!

    kommentaar kirjutas anno | 25. Nov 2011 | Vasta

    • Tõsi ta on jah, aga julgen väita, et soojalt ja kohe söögiks valmistades on ikka piimaga oluliselt parem.

      kommentaar kirjutas kokkamine | 27. Nov 2011 | Vasta

  4. tegin ka esimene kord nii nagu retsept ette nägi ja teine kord ainult veega,tuli ikka tunduvalt parem ja pehmem:)

    kommentaar kirjutas maarja | 19. Feb 2012 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: