Kokkamine

Kaneelirullikringel

Kaneelirullid täielikult lahti lõikamata kujul. Ahjuplaat oleks võinud suurem olla või saia vähem, oleks saanud nad rohkem üksteisest eraldada ja väikese osa vaid katma jätta, lõpptulemus oleks sel juhul jäänud ilmselt ilusam ja rohkem kaneelirullide moodi.

Taigen

  • 25g pärmi
  • 2spl suhkrut
  • 1,5dl piima
  • 1dl vett
  • 0,5tl soola
  • 0,5tl kardemoni
  • 75g sulatatud võid
  • 450g jahu

Kaneelitäidis:

  • 75g pruuni suhkrut
  • 75g võid
  • 1,5tl kaneeli

Pärm lahustada suhkruga, lisada leige vedelik (piim ja vesi), sool ja jahu. Sõtkuda taignat, kuni taigen on sile ja hakkab käte küljest lahti tulema, viimasena lisada sulavõi ja sõtkuda kuni või ja taigen on segunenud. Taignakauss panna sooja kohta, kuni taigen on kerkinud vähemalt kahekordseks. Kerkimise ajal sulatada potis suhkur, või ja kaneel, lasta täielikult maha jahtuda. Taigen sõtkuda läbi, rullida jahusel laul ristküliku kujuliseks, jahtunud täidis määrida taignale ja keerata rulli. Rull keerata omakorda ringikujuliselt kokku ja lõigata viiludeks, jättes ühe ääre kokku, vormida viilud viltu ja panna kerkima. Kui sai on umbes 15 minutit kerkinud asetada 200 kraadisesse ahju umbes 30 minutiks.

 

 

Advertisements

10. nov. 2011 - Posted by | Kringlid, Pärm, Saiakesed

5 kommentaari »

  1. Lahe idee. Mulle meeldib 🙂

    Kommentaar kirjutas Liisi | 10. nov. 2011 | Vasta

  2. Kord nägin seda tõsielusarjas “Õhtusöök viiele”. Tõeliselt lahe idee!

    Kommentaar kirjutas Anonüümne | 25. nov. 2011 | Vasta

  3. Ärge tehke pärmi tainast piimaga! Kui kringel jahtub, muutub see kivik6vaks! Tehke ainult veega, tuleb pehme ja jääb pehmeks!

    Kommentaar kirjutas anno | 25. nov. 2011 | Vasta

    • Tõsi ta on jah, aga julgen väita, et soojalt ja kohe söögiks valmistades on ikka piimaga oluliselt parem.

      Kommentaar kirjutas kokkamine | 27. nov. 2011 | Vasta

  4. tegin ka esimene kord nii nagu retsept ette nägi ja teine kord ainult veega,tuli ikka tunduvalt parem ja pehmem:)

    Kommentaar kirjutas maarja | 19. veebr. 2012 | Vasta


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: