Kokkamine

Karask (nisu- ja rukkijahust)

Kasutasin lihtjahusid ja karask jäi väga mõnus. Soojalt võiga oli imehea. Võib lisada seemnete asemel või nendele lisaks kuivatatud puuvilju. Kui tahta, et karask oleks tõetruum, võib rukkijahu asendada odrajahuga.

  • 3dl nisujahu (kasutasin lihtjahu)
  • 3dl rukkijahu (kasutasin täistera lihtjahu)
  • 4dl keefirit
  • 1,5dl pruuni suhkrut
  • 1tl soodat
  • 0,5tl soola
  • ca 1dl õli
  • 2 peotäit päevalilleseemneid
  • peotäis kõrvitsaseemneid
  • peotäis seesamiseemneid
  • peotäis linasaamneid

Segada kuivained kokku, lisada keefir ja õli. Segada taigen läbi ja panna külmkappi 1-2 tunniks. Leivavorm määrida võiga ja puistata vormi kliisid või täisterajahu, valada taigen vormi ja küpsetada 1 tund 180 kraadises ahjus. Süüa soojalt taluvõiga.

Advertisements

2. nov. 2011 - Posted by | Pitsad/soolased küpsetised

1 kommentaar »

  1. Väga hea karask tuli. Aga suhkrut paneks järgmine kord vähem. Kui teha, siis kohe rohkem, sest selline kogus süüakse lennult ära.

    Kommentaar kirjutas Anonüümne | 5. veebr. 2012 | Vasta


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: