Kokkamine

Vaarika-toorjuustukook

Sellel aastal mu vanemate kodus palju vaarikaid ei ole, söömiseks jagus ning sai ka teha ühe koogikese.

Koogile sobib tavaline küpsisepõhi ka väga hästi (kas digestive või pruunid küpsised), aga kuna küpsiseid ei olnud käepärast tegin ise taignast põhja.

Põhi:

  • 100g võid
  • 1dl suhkrut
  • 1 muna
  • 2,5dl jahu
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • 1,5spl kakaod

Täidis:

  • 400g toorjuustu
  • 150g hapukoort
  • 1spl maisijahu
  • 100g suhkrut
  • 3 muna
  • 1 sidruni koor
  • 300g vaarikaid

Põhja jaoks vahustada toasoe või suhkruga. Lisada muna, jahu ja küpsetuspulber. Asetada taigen 26cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele (kui taigen on liiga vedel võib selle asetada 30 minutiks külmkappi enne koogivormi katmist). Küpsetada põhja 200 kraadises ahjus 10min, seejärel jahutada ahi 160 kraadini. Lüüa munad lahti, lisada toorjuust, hapukoor, maisijahu, suhkur ja sidruni koored ning segada miksriga kuni taigen on ühtlane. Asetada taignasse vaarikad, segada õrnalt läbi ning kallata täidis koogivormi ning küpsetada 160 kraadi juures u. 50min. Lasta koogil ahjus jahtuda ning asetada seejärel ööks külmikusse. Serveerida järgmisel päeval.

20. Jul 2011 - Posted by | Koogid, Toorjuust, Vaarikad

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: