Kokkamine

Porgandikook

Maitsev ja lihtsalt valmiv porgandikook. Peale võib teha ka toorjuustuglasuuri, millest mina sellel korral loobusin ja puistasin lihtsalt peale tuhksuhkrut.
  • 4 muna
  • 2dl suhkrut
  • 150g sulatatud võid
  • 100g mandleid
  • 4dl jahu
  • 1tl kaneeli
  • 2tl küpsetuspulbrit
  • 1tl vanillisuhkrut
  • 4 riivitud porgandit (ca 340g)

Munad vahustada suhkruga, lisada jahtunud sulavõi. Mandlid purustada saumikseriga või köögikombainiga ning segada kõik kuivained omavahel kokku (mandlupuru, jahu, kaneel, küpsetuspulber, vanillisuhkur). Lisada kuivained munasegule, segada läbi ning lisada riivitud porgandid.

Asetada kook võiga määritud ja küpsetuspaberiga ülepuistatud koogivormi ning küpsetada 175 kraadi juures u. 30-40 minutit, küpsust saab kontrollida tikuga (vormi suurus umbes 20x25cm või kasutada ümmargust koogivormi läbimõõduga 24 cm.

4. Jul 2011 - Posted by | Koogid, Porgand

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: