Kokkamine

Sidruni-toorjuustukook

Postitan oma mõni nädal tagasi tehtud koogi. Viimased nädalad on olnud väga kiired ja võib öelda, et ka rasked. Täna kaitsesin ma oma kõrgkooli lõputöö ja järgmine nädal olen juba hariduse võrra rikkam.

Hommikul, mil mõtlesin kooki valmistada, läksin poodi ja mõttes olid vaid, et tahaks teha midagi sidrunist. Kuna mingeid ideid ei olnud siis ostsin igaksjuhuks erinevaid aineid koju valmis, et pärast kodus rahulikult mõelda. Tegin küpsetatud juustukooki kondenspiimaga. Põhja sees kasutasin ka kreeka pähkleid, mis tegid põhja minu arust väga mõnusaks.

Põhi:

  • 160g digestive küpsiseid
  • peotäis kreeka pähkleid
  • 100g võid

Täidis:

  • 400g toorjuustu
  • 3 muna
  • 1 purk kondenspiima (397g)
  • 0,5dl sidrunimahla
  • 1 sidruni riivitud koor (ca 2tl)

Küpsised purustada ja segada sulatatud võiga. Kreeka pähklid hakkida peeneks ja lisada küpsisepurule. Katta massiga 24cm läbimõõduga koogivorm, mis on eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga. Toorjuust segada miksriga ühtlaseks, kreemjaks massiks, segada ükshaaval juurde munad. Lisada taignale kondenspiim ja sidrunist pressitud mahl ning riivitud sidrunikoor. Mahla jaoks läks 1,5 sidrunit ja koored riivisin ühelt sidrunilt. Kallata täidis põhjale ja küpsetada kooki 150 kraadises ahjus 60 minutit. Aja mõõdumisel lülitada ahi välja ning jätta kook ahju jahtuma pooleks tunniks. Asetada jahtunud kook külmkappi ja serveerida, kui kook on külmikus vähemalt mõned tunnis seisnud.

Advertisements

14. juuni 2011 - Posted by | Kondenspiim, Koogid, Toorjuust

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: