Kokkamine

Klassikaline biskviitkattega rabarberikook

Imehea klassikaline kook, panin üpris palju rabarberit. Kook jäi mõnusalt hapukas ja mahlane.

Põhi:

  • 200g võid
  • 1dl suhkrut
  • 1 muna
  • 4,5dl jahu
  • 0,5tl soola
  • 1tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 600g rabarberit
  • 1dl suhkrut
  • 2tl kaneeli

Kate:

  • 5 muna
  • 3spl jahu
  • 2spl tärklist
  • 5spl suhkrut

Pehme või segada suhkruga, lisada juurde muna, jahu, sool ja küpsetuspulber. Sõtkuda taignapalliks ja asetada pooleks tunniks külmkappi. Rabarberid lõigata tükkideks. Taigen rullida ahjuplaadile, katta rabarberitega ja puistata peale suhkrut ja kaneeli. Küpsetada ahjus, 180 kraadi juures ca 20 minutit.

Biskviitkatte jaoks vahustada munad suhkruga tugevaks vahuks, lisada ettevaatlikult segades ja järkjärgult taignasse sõeludes jahu ja tärklis.

Katta kook biskviittaignaga ja küpsetada veel u 15 minutit, kuni kate on muutunud kuldpruuniks.

Serveerida ahjusoojalt või jahtunult tuhksuhkruga üle puistatult.

26. May 2011 - Posted by | Koogid, Rabarber

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: