Müslibatoon
Tegin taas prooviks müslibatoone, võrreldes eelmiste batoonidega lisasin ka kõrvitsaseemneid, päevalilleseemneid ja kuivatatud kirsse, muidu valmistusviisilt ja teiste komponentide osas tegin samamoodi kui eelmine kord.
- 2dl kaerahelbeid
- 1dl seesamiseemneid
- 1dl kõrvitsaseemneid
- 1dl kooritud päevalilleseemneid
- 0,5dl mandleid
- 0,5dl rosinaid
- 1dl kuivatatud jõhvikaid
- 0,5dl kuivatatud kirsse
- 60g pähklivõid
- 40g võid
- 120g mett
Kaerahelbed, seesamiseemned, kõrvitsaseemned, päevalilleseemned ja tükeldatud mandlid röstida kuival pannil. Rosinad, jõhvikad ja kirsid hakkida väikesemaks ja segada röstitud kuivainetega.
Pähklivõi, või ja mesi lisada kastrulisse ja kuumutada kuni ained on segunenud. Kallata kuivainetele ja segada korralikult läbi. Segu kallata vormi ja jätta külmkappi tahenema.
Kommentaare veel pole.
Lisa kommentaar