Kokkamine

Marmorjas šokolaadi-juustukook vaarikatega

Vaatasin ühel hommikul Terevisiooni saadet ja seal jäi üks kook silma ning otsustasin proovida. Tahtsin teha midagi, mis oleks hästi maitsev ja sisaldaks toorjuustu ning uskudes valmistajate kiitusi siis mõtlesin seda proovida. Kook tuli tõesti suurepärane.

Iga kord kooki serveerides ma avastan ennast ikka ja jälle sama tegevuse ees. Võtan koogi külmikust, eemaldan koogivormi. See ei olegi väga raske, kõige raskem selle asja juures on saada kook tervelt alusele. Sellel ajal alati ma hoian hinge kinni ja 50% juhtudel ei tule see mul ideaalselt välja, täna õnneks jõudis kook ühes tükis alusele. Siis ma võtan oma koogi ja otsin kõige valgema koha kodus ning teen pildid. Kui pildid valmis, võtan selle lõigatud tüki, istun diivanile, panen pildid arvutisse, vaatan pilte, söön kooki ja kirjutan postitust. Seda võib juba täiesti rutiinseks tegevuseks nimetada, sest see iga jumala kord kordub, samas järjekorras ja lõppeb sama tulemusega.

Põhi:

  • 100g müslit
  • 125g šokolaadi
  • 80g võid

Täidised:

  • 400g kohupiimapastat
  • 340g toorjuustu
  • 225g suhkrut
  • vanillisuhkrut
  • 30g zelatiini
  • 300g vaarikaid
  • 125g tumedat shokolaadi
  • 1,5dl rõõska koort 35%
  • nougat-kreemi

Glasuur:

  • 150g tumedat šokolaadi
  • 1dl vahukoort

Müsli segada sulatatud või ja riivitud (peeneks hakitud) šokolaadiga. Suruda mass küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja.

Täidise jaoks segada omavahel kokku kohupiimapasta, toorjuust ja 150g suhkrukogusest. Segu jagada pooleks, ühele poolele lisada vanillisuhkur ja 150g vahustatud rõõska koort. Teisele poolele lisada sulatatud šokolaad.

Zelatiin panna külma vette paisuma (ma päris kõike zelatiini ära ei kasutanud, šokolaadisegule panin veidi vähem), sulatada zelatiin kuumaveevannil ja lasta jahtuda.

Sulanud või värsked vaarikad purustada kergelt kahvliga koos 75g suhkruga (võib ka veidi vähem).

Jagada igale kolmele segule zelatiin ning segada ettevaatlikult täidisesse. Kõige kindlam on lisada lusikatäis või kaks täidist zelatiini hulka enne kui zelatiin lisada täidisesse.

Vesivannil sulatada šokolaad ja 1dl rõõska koort, lasta jahtuda.

Tõsta täidised lusikaga vaheldumis põhjale, vahele panna nougat-kreemi tükikesi. Viimasena kallata koogile šokolaadiglasuur ja asetada üleööks külmkappi.

2. Mar 2011 - Posted by | Kohupiim, Koogid, Toorjuust, Vaarikad, Šokolaad

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: