Kokkamine

Kama-mustikatort

Mustikad, mustikad, mustikad ja mul on ikka veel sügavkülmas kaks karpi mustikaid. Üks on kindel, järgmine aasta ma enam küll kultuurmustikaid ei muretse endale. Päris õiged Eesti metsa mustikad on ikka oluliselt paremad.

Tegin veel üke natukene rahvuslikus stiilis kamabiskviidiga mustikatordi. Lihtne valmistada ja väga maitsev.

Kamabiskviit:

  • 6 muna
  • 1,5dl suhkrut
  • 1dl nisujahu
  • 0,5dl kama
  • 1,5tl küpsetuspulbrit
  • 50g sulatatud võid

Täidis:

  • 500g mustikaid
  • 600g kohupiimapastat
  • 4dl rõõska koort 35%
  • maitse järgi suhkrut

Munad vahustada suhkruga tugevaks vahuks. Segada omavahel nisujahu, kama ja küpsetuspulber, sõeluda segu munavahu hulka. Segada ettevaatlikult koos jahtunud sulavõiga ühtlaseks. Valada küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi ja küpsetada 15-20 min 200 kraadises ahjus. Lasta jahtuda ja lõigata kolmeks kihiks.
Mustikad püreestada vähese suhkruga. Vahustada rõõsk koor meelepärase koguse suhkruga(olenevalt kohupiima suhkrusisaldusest). Lisada kohupiimapasta ja segada läbi. Katta koogi alumine kiht 1/2 mustikapüreega, peale määrida 1/3 kohupiimakreemi, järgmine kiht katta ülejäänud mustikapüreega ja 1/2 järelejäänud kohupiimakreemiga, kõigepeale ja külgetele määrida ülejäänud kohupiimkreem. Kaunistada mustikatega. Enne serveerimist lasta mõned tunnid seista.

Advertisements

25. veebr. 2011 - Posted by | Kohupiim, Mustikad, Tordid

7 kommentaari »

  1. Liina, see tundub niiii maitsev – kohe kahju, et Sa seda ka võistlusele ei esitanud!!

    Kommentaar kirjutas Pille @ Nami-Nami | 1. märts 2011 | Vasta

    • Tänan, järgmisel aastal olen kindlasti aktiivsem osaleja!

      Kommentaar kirjutas kokkamine | 2. märts 2011 | Vasta

  2. Tere:)
    Proovisin seda põnevat ja mõnusat kooki ka ise teha. Kahjuks biskviit ei õnnestunud, kuigi tegin kõik retsepti järgi. Ei teagi, milles asi võis olla… Jahu tundus kokku nagu liiga vähe olevat, muna maitse jäi domineerima, samas oli see minuarust ka liiga rasvane, ilmselt lisatud või tõttu. Küpsemise lõpus vajus kokku (ei teinud ust lahti ega midagi). Aga mõte on iseenesest kiiduväärt ja tasub kindlasti edasi arendamist!:)

    Kommentaar kirjutas Liina | 21. märts 2011 | Vasta

    • Tere, tänan tagasiside eest!
      Mul tuli biskviit küll mõnusalt õhuline ja ei vajunud kokku.

      Kommentaar kirjutas kokkamine | 21. märts 2011 | Vasta

  3. Täitsa usun, seda on ka pildilt näha;) Äkki oli asi vormi suuruses? Küpsetasin 20cm lahtikäivas vormis, kartsin, et muidu jääb liiga õhuke…

    Kommentaar kirjutas Liina | 21. märts 2011 | Vasta

    • Mul on tehtud kook 24cm lahtikäivas vormis. Samas ma ei usu, et see vorm nii palju nüüd mõjutab.

      Kommentaar kirjutas kokkamine | 21. märts 2011 | Vasta

  4. tegin ka retsepti järgi,biskviit jäi väga ilus ja õhuline,oli ka kerge poolitada,Maitselt meenutas natike karaskit,Peale 1 ööd külmkapis olemist ja tahenemist oli kook väga hea ja mahlane,pealt kaunistasin ma veel kakao pulbriga,Soovitan ,

    Kommentaar kirjutas regiina | 27. aug. 2014 | Vasta


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: