Kokkamine

Palju õnne Eesti Vabariik!

Taaskord on meie kaunil riigil sünnipäev. Kahjuks ajaliselt ei jõudnud midagi erilist sünnipäeva puhul valmistada, siiski valmis kilu-võileivatort ja mustika-juustukook kaeraküpsiste põhjal Eestile mõeldes.

Juba mitmeid aastaid olen mõelnud minna ka paraadi vaatama, aga selle nelja Tallinnas veedetud aasta jooksul seda kahjuks juhtunud pole. Sellel aastal said takistuseks haigused, ehk siis järgmisel aastal õnnestub minna. Mõte oli minna ka suusatada oma esimesed suusakilomeetrid sellel aastal (üldse vist viimase viie aasta esimesed kilomeetrid), aga see jäi ka nüüd kahjuks ära.

Aga nüüd, kus paraad on telekast vaadatud, on aeg retseptid lisada.

 

Kilu-võileivatort

  • 100g puhastatud vürtsikilu
  • 150g murulaugu toorjuustu
  • 6 keedetud muna
  • majoneesi
  • pipart
  • 1 must vormileib
  • kaunistamiseks kurki, muna, tilli

Kilud, toorjuust, kooritud munad ja majonees asetada kaussi ja purustada saumiksriga kreemjaks massiks. Lisada vajadusel majoneesi nii palju, et mass oleks parajalt määritav (kilu võib rohkem panna, ma tegin kergelt kiluse maitsega).

Leiva viiludel lõigata koorik ja asetada kandikule ning vahele panna kilukreemi. Katta ka küljed ja pealne kreemiga. Kaunistada kurgi, muna ja tilliga. Lasta kindlasti mõned tunnid seista.

Mustika-juustukook

Põhi: 

  • 180g kaeraküpsiseid
  • 100g võid

Mustikad:

  • 6-8dl mustikaid
  • 1spl kartulitärklist
  • veidi suhkrut

Kate:

  • 3 muna
  • 150g suhkur
  • 10g jahu
  • 300g toorjuust
  • 400g hapukoor

Põhja jaoks küpsised purustada ja lisada sulatatud või. Mass panna küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja (kasutasin 28cm lahtikäivat koogivormi) ja suruda kinni.
Mustikad segada kartulitärklisega ja asetada koogivormi põhjale ühtlase kihina, raputada peale veidi suhkrut. Segada kokku muna, suhkur, jahu, toorjuust ja hapukoor, mass valada ettevaatlikult koogivormi. Üritasin nii valada, et jääks kaks kihti, nii et mustikad ei kerkiks üles. Küpsetada ahjus 180 kraadi juures u. 30-40min. Lasta koogil üleöö seista ja serveerida näiteks mustika toormoosiga.

Advertisements

24. veebr. 2011 - Posted by | Kala, Koogid, Mustikad, Toorjuust, Võileivad / võileivatordid / lavaššid / burgerid

1 kommentaar »

  1. Seda soolast torti prooviks isegi teha – ma pole küll suur kilusõber, aga eilsel peol serveerisin Elise kilupalle (üsna sarnased koostisosad), mis osutusid suureks hitiks.

    Kommentaar kirjutas naminami | 25. veebr. 2011 | Vasta


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: