Kokkamine

Sidrunikook

Tegin toidutarest leitud retsepti järgi sidrunikooki. Kook ei tulnud päris minu maitsele, see sidrunikreem mulle eriti ei istunud seal vahel. Minu jaoks oli kreem liialt hapu, teised kes sõid, neile meeldis.

Põhi:

  • 180g toasooja võid
  • 3dl jahu
  • 1dl suhkrut
  • 1spl külma vett

Täidis:

  • 3dl vett
  • 1,5dl suhkrut
  • 1 sidrun (mahl ja koored)
  • 1 laim (mahl ja koores)
  • 1dl maisitärklist
  • 5 munakollast
  • 1dl rõõska koort 35%

Kate:

  • 5 munavalget
  • 1,5dl suhkrut

Toasoe või segada suhkruga ning lisada jahu ja külm vesi. Segada korralikult läbi. Katta sellega 28cm pirukavorm või lahtikäiv koogivorm. Lasta 30 minutit külmkapis seista.

Täidise jaoks lisada potti vesi, suhkur ja maisitärklis. Riivida sidrunilt ja laimilt koor ja pressida mahl, lisada samuti potti. Lasta pidevalt segades potis olevatel ainetel keema tõusta. Võtta tulelt ja lisada ükshaaval munakollased, samal ajal pidevalt segades ning viimasena lisada rõõsk koor. Kallata täidis vormile ja küpsetada 150 kraadi juures 25-30 minutit, kuni täidis on muutunud üpris tahkeks.

Katte jaoks vahustada munavalged samal ajal järk-järgult suhkrut lisades, vahustada tugevaks vahuks ja katta sellega kook, küpsetada 175 kraadi juures u. 8 minutit, kuni kook on pealt kenasti kuldpruun. Lasta ahjus jahtuda.

Eemaldada vormist, kui kook on täielikult jahtunud. Serveerida!

Retsept Toidutarest, kohandasin veidi.

10. Feb 2011 - Posted by | Koogid

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: