Kokkamine

Porgandikook

Sellist klassikalist stiili porganikooki olen mõelnud juba ammu katsetada ja miks mitte alustada sellega Jänese aastat. Koogi retsept on pärit Greeteli blogist, olen saanud ka Greeteli tehtult seda maitsta, väga hea oli, nüüd siis proovisin ka ise teha.

Kook on kindlasti katsetamist väärt, mõnusalt mahlane ja õhuline.

  • 4 muna
  • 3,5dl suhkrut
  • 2dl õli
  • 6dl riivitud porgandit (kokku pressitult)
  • 4dl jahu
  • 2tl küpsetuspulbrit
  • 1tl soodat
  • 2tl kaneeli

Kate:

  • 150g toorjuustu
  • 35g sulatatud võid
  • 1-2dl tuhksuhkrut
  • 2tl vanillisuhkrut
  • suhkrumassist porgandid

Munad vahustada suhkruga kohevaks vahuks, lisada ettevaatlikult segades õli ja riivitud porgandid. Kuivained segada omavahel ja lisada ettevaatlikult taignasse. Segada läbi ning asetada 28cm lahtikäivasse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpsetada 175 kraadi juures 30-40min. Kui tikuga katsudes jääb tikk kuivaks on kook valmis. Lasta jahtuda.

Katte jaoks segada toasoe toorjuust sulatatud võiga ning lisada tuhksuhkrut maitse järgi ning vanillisuhkur. Katta jahtunud kook toorjuustukreemiga. Kaunistusteks tegin suhkrumassist porgandid peale.

Advertisements

7. veebr. 2011 - Posted by | Koogid, Porgand, Toorjuust

1 kommentaar »

  1. Pactuo tudo que ttem escrito nesse artigo. Legal esse artigo, meus parabéns à você.

    Kommentaar kirjutas bulas de medicamentos | 26. aug. 2015 | Vasta


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: