Kokkamine

Šokolaadiga rullbiskviit

Mõtlesin kiiresti midagi maitsvat ja magusat valmistada, sõelale jäi Kiilikese blogist rullbiskviit. Kohandasin veidi retsepti, katet tegin näiteks poole vähem ja seda ikka oli päris palju, ei kujuta ette kuhu selle teise poole šokolaadikatet oleks mahutanud. Rullbiksviit oli väga hea, väga õhuline ja maitsev. 

 

  • 85g jahu
  • 35g kakaod
  • 1,5tl küpsetuspulbrit
  • 6 muna (M suurus)
  • 100g suhkrut
  • 250ml rõõska koort 35%
  • 4spl koorelikööri (šokolaadiga nt)
  • 100g võid
  • 200g šokolaadi

Jahu, kakao ja küpsetuspulber segada omavahel. Munad vahustada suhkruga tugevaks vahuks, sõeluda juurde eelnevalt segatud kuivained, segada ettevaatlikult läbi. Taigen kallata küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (mida võib võiga määrida) ja küpsetada 200 kraadi juures 10-15 minutit. Võtta ahjust ning asetada tagurpidi suhkruga kergelt ülepuistatud küpsetuspaberile ning eemaldada pealmine (ahjus olnud) küpsetuspaber. Keerata rullbiksviit rulli koos paberiga ja lasta jahtuda.

Vahukoor vahustada tugevaks vahuks ja lisada kooreliköör. Rullida biskviit uuesti lahti, asetada vahukoor peale ning rullida ettevaatlikult kokku.

Või sulatada šokolaadiga vesivannil ning katta sellega rullbiskviit.

 

 

 

Advertisements

30. jaan. 2011 - Posted by | Koogid, Šokolaad

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: