Kokkamine

Šokolaadiga rullbiskviit

Mõtlesin kiiresti midagi maitsvat ja magusat valmistada, sõelale jäi Kiilikese blogist rullbiskviit. Kohandasin veidi retsepti, katet tegin näiteks poole vähem ja seda ikka oli päris palju, ei kujuta ette kuhu selle teise poole šokolaadikatet oleks mahutanud. Rullbiksviit oli väga hea, väga õhuline ja maitsev. 

 

  • 85g jahu
  • 35g kakaod
  • 1,5tl küpsetuspulbrit
  • 6 muna (M suurus)
  • 100g suhkrut
  • 250ml rõõska koort 35%
  • 4spl koorelikööri (šokolaadiga nt)
  • 100g võid
  • 200g šokolaadi

Jahu, kakao ja küpsetuspulber segada omavahel. Munad vahustada suhkruga tugevaks vahuks, sõeluda juurde eelnevalt segatud kuivained, segada ettevaatlikult läbi. Taigen kallata küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (mida võib võiga määrida) ja küpsetada 200 kraadi juures 10-15 minutit. Võtta ahjust ning asetada tagurpidi suhkruga kergelt ülepuistatud küpsetuspaberile ning eemaldada pealmine (ahjus olnud) küpsetuspaber. Keerata rullbiksviit rulli koos paberiga ja lasta jahtuda.

Vahukoor vahustada tugevaks vahuks ja lisada kooreliköör. Rullida biskviit uuesti lahti, asetada vahukoor peale ning rullida ettevaatlikult kokku.

Või sulatada šokolaadiga vesivannil ning katta sellega rullbiskviit.

 

 

 

30. Jan 2011 - Posted by | Koogid, Šokolaad

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: