Kokkamine

Apelsini-kookosekeeks

Ma ei ole kunagi väga apelsinimaitseliste küpsetiste nautija olnud, aga kui mõned kuud tagasi tegin apelsini-ingverikeeksi, mu arvamus muutus. See oli väga maitsev nagu ka see sama apelsini-kookosekeeks, mida nüüd teha proovisin. Kookoshelbeid võiks isegi rohkem panna.

  • 200g võid
  • 2dl suhkrut
  • 4 muna
  • 7dl jahu
  • 80g kookoshelbeid
  • 3dl värskelt pressitud apelsinimahla (kulus 6 väiksemat apelsini)
  • 2 apelsini riivitud koor
  • 1,5tl küpsetuspulbrit
  • 2tl vanillisuhkrut
  • 0,5tl soola
  • määrimiseks võid
  • riivsaia

Toasoe või vahustada suhkruga heledaks vahuks, lisada hulka ükshaaval ja samal ajal kloppides toasoojad munad. Segada kuivained omavahel: jahu, kookoshelbed, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool. Lisada taignasse vaheldumisi nii kuivained kui apelsinimahl koos apelsinikoortega. Segada ettevaatlikult läbi ja asetada võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud piklikku keeksivormi. Küpsetada 180 kraadi juures u. 1h või kuni tikk keeksi torgates jääb kuivaks.

 

11. Jan 2011 - Posted by | Apelsin, Keeksid

1 kommentaar »

  1. just lappasin oma vanu postituse ja leidsin sellesama keeksi: http://siitnurgastjasealtnurgast.blogspot.com/2010/03/apelsini-kookosekeeks.html
    See oli tõesti hästi maitsev ja mahlane, homseks plaanis kookoshelbeid tuua ja jälle keeksi teha:)

    kommentaar kirjutas Mari-Liis | 11. Jan 2011 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: