Kokkamine

Apelsini-kookosekeeks

Ma ei ole kunagi väga apelsinimaitseliste küpsetiste nautija olnud, aga kui mõned kuud tagasi tegin apelsini-ingverikeeksi, mu arvamus muutus. See oli väga maitsev nagu ka see sama apelsini-kookosekeeks, mida nüüd teha proovisin. Kookoshelbeid võiks isegi rohkem panna.

  • 200g võid
  • 2dl suhkrut
  • 4 muna
  • 7dl jahu
  • 80g kookoshelbeid
  • 3dl värskelt pressitud apelsinimahla (kulus 6 väiksemat apelsini)
  • 2 apelsini riivitud koor
  • 1,5tl küpsetuspulbrit
  • 2tl vanillisuhkrut
  • 0,5tl soola
  • määrimiseks võid
  • riivsaia

Toasoe või vahustada suhkruga heledaks vahuks, lisada hulka ükshaaval ja samal ajal kloppides toasoojad munad. Segada kuivained omavahel: jahu, kookoshelbed, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool. Lisada taignasse vaheldumisi nii kuivained kui apelsinimahl koos apelsinikoortega. Segada ettevaatlikult läbi ja asetada võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud piklikku keeksivormi. Küpsetada 180 kraadi juures u. 1h või kuni tikk keeksi torgates jääb kuivaks.

 

Advertisements

11. jaan. 2011 - Posted by | Apelsin, Keeksid

1 kommentaar »

  1. just lappasin oma vanu postituse ja leidsin sellesama keeksi: http://siitnurgastjasealtnurgast.blogspot.com/2010/03/apelsini-kookosekeeks.html
    See oli tõesti hästi maitsev ja mahlane, homseks plaanis kookoshelbeid tuua ja jälle keeksi teha:)

    Kommentaar kirjutas Mari-Liis | 11. jaan. 2011 | Vasta


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: