Kokkamine

Imelihtne purukook moosiga

Sai tehtud üks suur plaaditäis purukooki ja suureks üllatuseks polnud mul blogis seda klassikalist retseptigi veel. Kooki on imelihtne teha ja maitse on ka alati garanteeritult hea.

Vahele kasutasin maasika ja vaarikamoosi segamini, muidu soovitatavalt võiks olla mingi hapub moos.

  • 12dl jahu
  • 375g võid
  • 0,5dl piima
  • 0,5dl suhkrut
  • 0,5tl soodat
  • 0,5tl äädikat
  • näpuotsatäis soola
  • ca 1kg moosi (soovitatavalt hapumat)

Pehme või segada suhkru ja soolaga, lisada äädika ja soodaga segatud jahu ning piim. Segada taigen purutaoliseks massiks. Pudistada 2/3 taignast ahjuplaadile, suruda veidi kinni ja määrida peale moos. Ülejäänud 1/3 purutaigent pudistada moosile. Küpsetada 200 kraadi juures u. 35 minutit, kuni kook on kenasti pealt kuldpruun.

 

 

 

 

About these ads

4. jaan 2011 - Posted by | Koogid

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 70 other followers

%d bloggers like this: