Kokkamine

Imelihtne purukook moosiga

Sai tehtud üks suur plaaditäis purukooki ja suureks üllatuseks polnud mul blogis seda klassikalist retseptigi veel. Kooki on imelihtne teha ja maitse on ka alati garanteeritult hea.

Vahele kasutasin maasika ja vaarikamoosi segamini, muidu soovitatavalt võiks olla mingi hapub moos.

  • 12dl jahu
  • 375g võid
  • 0,5dl piima
  • 0,5dl suhkrut
  • 0,5tl soodat
  • 0,5tl äädikat
  • näpuotsatäis soola
  • ca 1kg moosi (soovitatavalt hapumat)

Pehme või segada suhkru ja soolaga, lisada äädika ja soodaga segatud jahu ning piim. Segada taigen purutaoliseks massiks. Pudistada 2/3 taignast ahjuplaadile, suruda veidi kinni ja määrida peale moos. Ülejäänud 1/3 purutaigent pudistada moosile. Küpsetada 200 kraadi juures u. 35 minutit, kuni kook on kenasti pealt kuldpruun.

 

 

 

 

Advertisements

4. jaan. 2011 - Posted by | Koogid

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: