Kokkamine

Piparkoogikeeks

Vot see oli hea! Mulle on alati pehmed ja paksud piparkoogid meeldinud ja keeksid on ka väga head asjad. Piparkoogimaitseline keeks oli just täpselt see õige minu maitsele. Kindlasti teen seda veel! Pähkleid panen ka rohkem sisse.
  • 200g võid
  • 2,5dl suhkrut
  • 2tl vanillisuhkrut
  • 0,5tl soola
  • 4 muna
  • 4dl jahu
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • 1tl soodat
  • 250g hapukoort
  • 2spl kakaod
  • 3tl piparkoogi maitseainet (santa maria)
  • peotäis metsapähkleid

Vahustada toasoe või ja suhkur kohevaks vahuks. Lisada juurde vanillisuhkur, sool ja ükshaaval, samal ajal kloppides, munad. Segada omavahel jahu, küpsetuspulber ja sooda ning sõeluda võisegu hulka. Lisada hapukoor, kakaopulber, piparkoogimaitseaine ja tükeldatud pähklid ning segada ühtlaseks. Tõsta taigan võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi. Küpseta 175 kraadi juures 50 minutit või kuni keeks on valmis (puutikk jääb puhtaks).

Retsept: Väike piparkoogiraamat

 

26. Dec 2010 - Posted by | Keeksid

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: