Kokkamine

Piparkoogikeeks

Vot see oli hea! Mulle on alati pehmed ja paksud piparkoogid meeldinud ja keeksid on ka väga head asjad. Piparkoogimaitseline keeks oli just täpselt see õige minu maitsele. Kindlasti teen seda veel! Pähkleid panen ka rohkem sisse.
  • 200g võid
  • 2,5dl suhkrut
  • 2tl vanillisuhkrut
  • 0,5tl soola
  • 4 muna
  • 4dl jahu
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • 1tl soodat
  • 250g hapukoort
  • 2spl kakaod
  • 3tl piparkoogi maitseainet (santa maria)
  • peotäis metsapähkleid

Vahustada toasoe või ja suhkur kohevaks vahuks. Lisada juurde vanillisuhkur, sool ja ükshaaval, samal ajal kloppides, munad. Segada omavahel jahu, küpsetuspulber ja sooda ning sõeluda võisegu hulka. Lisada hapukoor, kakaopulber, piparkoogimaitseaine ja tükeldatud pähklid ning segada ühtlaseks. Tõsta taigan võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi. Küpseta 175 kraadi juures 50 minutit või kuni keeks on valmis (puutikk jääb puhtaks).

Retsept: Väike piparkoogiraamat

 

Advertisements

26. dets. 2010 - Posted by | Keeksid

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: