Kokkamine

Inglise puuviljakeeks

Otsustasin proovida paljude poolt kiidetud puuviljakeeksi aga minu jaoks see ei olnud midagi erilist, viimasel ajal mulle ei meeldi üldse alkoholimaitselised toidud.

  • 250g toasooja võid
  • 200g suhkrut
  • 4 muna
  • 275g nisujahu
  • 1,5dl brändit
  • 600g kuivatatud puuvilju (heledaid rosinaid, tumedaid rosinaid, kuivatatud kirsse, kuivatatud aprikoose, kuivatatud ploome)

Kuivatatud puuviljad tükeldada väiksemateks ja valada peale brändi. Lasta paar tundi maitsestuda. Vahustada toasoe või suhkruga heledaks vahuks, jätkata vahustamist ja lisada munad ükshaaval. Lisada küpsetuspulbriga segatud jahu ja alkoholis leotatud puuviljad. Tõsta taigen võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi. Küpsetada 175 kraadi juures umbes 1h, kuni kook on valmis (tikk koogi sisse torgates jääb puhtaks).

Jahtunud keeks keerata hõbepaberisse ja jätta jahedasse kohta seisma (mina hoidsin 8 päeva külmas, enne söömist aga retsept soovitab hoida paar nädalat)

Retsept: nami-nami

 

26. Dec 2010 - Posted by | Keeksid

4 kommentaari »

  1. Minu lemmik.

    kommentaar kirjutas Taavi | 27. Dec 2010 | Vasta

    • Tore, et maitses :)!

      kommentaar kirjutas kokkamine | 27. Dec 2010 | Vasta

  2. Me sõime jõuluõhtul 3.detsembril valmistatud keeksi ja imehea oli. See alkoholimaitse on seal ju üsna tagasihoidlik -aga kui soovid, võid lihtsalt vees või nt alkoholivabas glögis leotada?

    kommentaar kirjutas Pille | 27. Dec 2010 | Vasta

    • Glögis leotamine tundub küll huvitav. Järgmine aasta proovin järgi!

      kommentaar kirjutas kokkamine | 27. Dec 2010 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: