Keeruküpsised
Jõulukotikestesse keeruküpsised. Maitsvad tulid, kerge piparkoogimaitse andis jõululiku maitse juurde. Retsepti panin veidi vähem suhkrut, kui ise kasutasin, tulid liiga magusad.
- 280g pehmet võid
- 3 dl suhkrut
- 1 muna
- 1tl vanillisuhkrut
- 7dl jahu
- 1/4tl soola
- 2-3spl kakaod
- 2tl piparkoogimaitseainet (et jõuluhõngu lisada)
Asetada kaussi pehme või ja suhkur, vahustada kreemjaks. Lisada juurde muna ja vanillisuhkur. Segada juurde jahu ja sool, eemaldada pool taigent ja mässida kilesse. Teine pool maitsestada piparkoogimaitseaine ja kakaoga. Asetada samuti kilesse ja hoida üks tund külmikus.
Rullida mõlemad taignad küpsetuspaberi peale, poole sentimeetri paksuseks, ristküliku kujuliselt. Kasutada rullimisel jahu, mõlemad ristkülikud peaks olema ühesuurused. Kui taigent jääb äärte arvelt järgi, võib need ka ära kasutada (äärtest tehtud küpsis on pildil oleva kotikese all paremas nurgas). Asetada taignad üksteise peale, küpsetuspaberi abiga ja eemaldada pealmine küpsetuspaber. Keerata rull tihedalt kokku, alustades keeramist laiemast otsast, asetada uuesti ettevaatlikult kilesse ja hoida külmikus üleöö (ca 10h)
Kuumutada ahi 240 kraadini. Lõigata rulli otsast 3-5mm paksused viilud (ahjus küpsis ei kerki). Asetada küpsetuspaberile ning küpsetada 6-8min. Lasta ääred kergelt pruunistuda. Eemaldada kohe ahjust ja ahjuplaadilt (muidu küpseb ahjuplaadil edasi). Lasta jahtuda.
Retsept ja idee: http://backtothecuttingboard.com/dessert/peppermint-fudge-pinwheels/
Näevad väga efektsed välja, lahe dekoratsioon ja hea foto 🙂
Mõnusaid katsetamisi ka uuel aastal!