Kokkamine

Tort “Ringrada”

 

Biskviitpõhi:

  • 6 muna
  • 2dl suhkrut
  • 7spl kartulitärklist
  • 1,75dl jahu
  • 1,5tl küpsetuspulbrit

Vahele:

  • 250g aprikoosimoosi
  • 1dl piima
  • 1t vanillisuhkrut

Peale:

  • 2dl rõõska koort 35%
  • 0,5-1dl suhkrut
  • 3dl kohupiimakreemi
  • küpsisepuru
  • kookoshelbeid
  • martsipani

Munad vahustada suhkruga tugevaks vahuks. Omavahel segada jahu, tärklis ja küpsetuspulber ning sõeluda munavahu hulka, segada ettevaatlikult ühtlaseks. Asetada taigen eelnevalt küpsetuspulbriga kaetud 28cm läbimõõduga lahtikäivale koogivormile ja küpsetada 200 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni on läbiküpsenud (kontrollida vajadusel hambaorgiga).

Lõigata jahtunud koogipõhi horisontaalselt pooleks, uuristada sisse auk (võib ka ilma auguta teha).  Immutada mõlemat tordipõhja vanillisuhkruga maitsestatud piimaga. Katta alumine pool aprikoosimoosiga ja asetada teine põhja pool peale.

Vahustada rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks, segada juurde kohupiimakreem ja katta sellega kook (jätta umbes  1/5 kogusest alles). Kaunistada küpsisepuruga ning teha piirjooned järele jäänud 1/5 kreemiga (pritsida seda pritskotist). Ääred kaunistada näiteks kookoshelvestega ning voolida martsipanist auto kujud ning asetada tordile.

 

 

 

5. Dec 2010 - Posted by | Tordid

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: