Kokkamine

Tort “Ringrada”

 

Biskviitpõhi:

  • 6 muna
  • 2dl suhkrut
  • 7spl kartulitärklist
  • 1,75dl jahu
  • 1,5tl küpsetuspulbrit

Vahele:

  • 250g aprikoosimoosi
  • 1dl piima
  • 1t vanillisuhkrut

Peale:

  • 2dl rõõska koort 35%
  • 0,5-1dl suhkrut
  • 3dl kohupiimakreemi
  • küpsisepuru
  • kookoshelbeid
  • martsipani

Munad vahustada suhkruga tugevaks vahuks. Omavahel segada jahu, tärklis ja küpsetuspulber ning sõeluda munavahu hulka, segada ettevaatlikult ühtlaseks. Asetada taigen eelnevalt küpsetuspulbriga kaetud 28cm läbimõõduga lahtikäivale koogivormile ja küpsetada 200 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni on läbiküpsenud (kontrollida vajadusel hambaorgiga).

Lõigata jahtunud koogipõhi horisontaalselt pooleks, uuristada sisse auk (võib ka ilma auguta teha).  Immutada mõlemat tordipõhja vanillisuhkruga maitsestatud piimaga. Katta alumine pool aprikoosimoosiga ja asetada teine põhja pool peale.

Vahustada rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks, segada juurde kohupiimakreem ja katta sellega kook (jätta umbes  1/5 kogusest alles). Kaunistada küpsisepuruga ning teha piirjooned järele jäänud 1/5 kreemiga (pritsida seda pritskotist). Ääred kaunistada näiteks kookoshelvestega ning voolida martsipanist auto kujud ning asetada tordile.

 

 

 

Advertisements

5. dets. 2010 - Posted by | Tordid

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: