Kokkamine

Piparkoogitaigen

Selle aasta esimene piparkoogitaigen sai tehtud meega, varem pole meega proovinud. Esimese rullimise järgi sai kenasti piparoogid laua küljest kätte aga mida rohkem taigen soojenes toatemperatuurile lähemale, seda raskem oli taigent käsitleda. Piparkoogid tulid iseenesest head, mõnusad pehmed – just sellised nagu mulle meeldivad. 

  • 1,5dl mett
  • 2dl fariinisuhkrut
  • 15-20g piparkoogimaitseainet (santa maria oma kasutasin)
  • 0,25tl soola
  • 250g võid
  • 2 muna
  • 2tl soodat
  • 0,5tl sidrunihapet
  • 1dl jahvatatud mandleid
  • 9dl nisujahu

Potis sulatada tasasel tulel mesi ja fariinisuhkur, lisada maitseained ja lasta korraks keema tõusta. Tõsta tulelt ja asetada taignasse või sulama. Kui või on sulanud ja taigen on veidi jahtunud, kloppida taignasse munad, sooda ja sidrunihappega segatud jahu ning kõige lõpus mandlipuru. Segada hoolega, võib lasta ka köögikombainil segada umbes 10 minutit, kuni taigen muutub siledaks. Rullida taigen kilesse ja asetada vähemalt üleööks külmkappi. Küpsetada 200 kraadi juures, kaunistada suhkruglasuuriga ja nautida.

Advertisements

1. dets. 2010 - Posted by | Piparkoogid

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: