Kokkamine

Crème Brûlée kook

Juhtusin ükspäev raamatukokku, otsisin sealt kooli jaoks raamatuid ja sattusin ka kokaraamatute riiuli juurde, kus oli üks Anni Arro Haapsalu kohvikute raamat. Raamat tundus huvitav ning haarasin selle kaasa. Kui see oli mul kodus mõni nädal seisnud ja tagasiviimise tähtaeg lähenes, jõudsin selle lehitsemiseni. Raamatus olid väga ilusad pildid ja huvitavat juttu Haapsalu kohvikute kohta ja silma jäi ka huvitav Crème Brûlée kook. Ning otsustasin seda proovida.

Maitsev kook tuli, aga suutsin veidi pealt ära kõrvetada suhkru sulatamisel.

Taigen: 

  • 150g võid
  • 100g pruuni suhkrut
  • 250g jahu
  • 25g mandleid (või mandlilaaste)
  • 1 muna

Sisu:

  • 5 muna
  • 2 munavalget
  • 50ml brändit
  • 100g suhkrut
  • 1tl vanillisuhkrut
  • 350ml rõõska koort 35%
  • 4spl pruuni suhkrut (või fariinisuhkrut)

Kui kasutada terveid mandleid, siis hakkida need täiesti peenikeseks, kuna mu kohalikus poes ei olnud hetkel laaste, kasutasin terveid, aga muidu originaalretseptis oli kasutatud mandlilaaste.

Vahustada suhkur ja või, lisada jahu, mandlilaastud(tükeldatud mandlipuru) ja muna. Segada korralikult läbi ning jätta paarikümneks minutiks külmkappi tahenema.

Suruda taigen koogivormi (kasutasin 28cm läbimõõduga koogivormi) ja küpsetada 200 kraadi juurdes 5-7 minutit.

Vahustada 5 muna ja suhkur kohevaks vahuks, lisada segades rõõsk koor, vanillisuhkur ja brändi. Teises kausis vahustada munavalged kõvaks vahuks ning segada ettevaatlikult muna-kooresegu hulka. Kallata mass küpsetatud koogipõhjale ja küpsetada 180 kraadi juures 20-30 minutit. Vahepeal võib nn võdistades vaadata, kas kook on valmis.

Küpsenud kook võtta ahjust ja lasta rahulikult jahtuda, jahtunud kook panna külmkappi. Enne serveerimist lasta koogil toatemperatuurile soojeneda. Kuumutada ahi 250 kraadini, puistata üle 4 spl suhkruga ja lasta mõned minutid võimalikult kõrgel temperatuuril küpseda, kuni suhkur sulab.

Minu arust sobiks ka juurde mõnus hapukas marja toormoos.

26. Nov 2010 - Posted by | Koogid

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: