Kokkamine

Martsipaniga jõhvikakook

Taigen:

  • 3dl nisujahu
  • 2spl suhkrut
  • 125g võid
  • 2spl külma vett

Täidis:

  • 100g martsipani
  • 4 muna
  • 6spl hapukoort
  • 3spl suhkrut
  • 2 peotäit jõhvikaid

Külma või tükid asetada kaussi, lisada juurde suhkur ja jahu ning külm vesi, sõtkuda kergelt taignaks. Taigen asetada pooleks tunniks külmkappi. Suruda taigen küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ning küpsetada 200 kraadi juures 8-10 minutit, kuni taigen muutub õrnalt pruunikaks.

Munad kloppida suhkruga lahti, segada juurde hapukoor. Eelküpsetatud koogipõhjale asetada pestud jõhvikad ning nende peale martsipanitükikesed (nt riivida või lõigata martsipan eelnevalt väikesteks tükkideks). Koogile valada peale muna-hapukoore segu ja küpsetada 175 kraadi juures 30 minutit.

Retsept: Perenaine.ee

Advertisements

12. nov. 2010 - Posted by | Jõhvikad, Koogid, Martsipan

2 kommentaari »

  1. Tere

    Kui suurt vormi kasutasid ?

    Kommentaar kirjutas Maarja | 11. okt. 2015 | Vasta

    • Tere
      Ilmselt 24cm

      Kommentaar kirjutas liinablogid | 11. okt. 2015 | Vasta


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: