Kokkamine

Martsipaniga jõhvikakook

Taigen:

  • 3dl nisujahu
  • 2spl suhkrut
  • 125g võid
  • 2spl külma vett

Täidis:

  • 100g martsipani
  • 4 muna
  • 6spl hapukoort
  • 3spl suhkrut
  • 2 peotäit jõhvikaid

Külma või tükid asetada kaussi, lisada juurde suhkur ja jahu ning külm vesi, sõtkuda kergelt taignaks. Taigen asetada pooleks tunniks külmkappi. Suruda taigen küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ning küpsetada 200 kraadi juures 8-10 minutit, kuni taigen muutub õrnalt pruunikaks.

Munad kloppida suhkruga lahti, segada juurde hapukoor. Eelküpsetatud koogipõhjale asetada pestud jõhvikad ning nende peale martsipanitükikesed (nt riivida või lõigata martsipan eelnevalt väikesteks tükkideks). Koogile valada peale muna-hapukoore segu ja küpsetada 175 kraadi juures 30 minutit.

Retsept: Perenaine.ee

12. Nov 2010 - Posted by | Jõhvikad, Koogid, Martsipan

2 kommentaari »

  1. Tere

    Kui suurt vormi kasutasid ?

    kommentaar kirjutas Maarja | 11. Oct 2015 | Vasta

    • Tere
      Ilmselt 24cm

      kommentaar kirjutas liinablogid | 11. Oct 2015 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: