Kõrvitsamuffinid
Minu kõrvitsahooaeg on selleks korraks läbi. Jõudsin proovida kõrvitsapannkooke, kõrvitsa-kaneelirulle, kõrvitsa-ingverijäätist ja järgnevaid kõrvitsamuffineid. Minu jaoks oli see täiesti uus ja huvitav maitseelamus. Polnud varem kõrvitsat niiviisi kasutanud, tegelikult polnud varem üldse kõrvitsast midagi teinud va. lapsele püreed ja ühe korra ka kõrvitsapüreesuppi. Jäin tulemusega väga rahule, kõik toidud said täitsa maitsvad. Eriti meeldisid mulle muffinid ja jäätis.
Muffinid tulid väga maitsvad: mahlased, õhulised ja vürtsikad. Tahtsin muffinid ka sidrunivõõbaga üle teha aga tuhksuhkur oli otsas ning loobusin. Kindlasti see oleks muffinid veel mõnusamaks teinud.
12 suuremat muffinit, vormid olid peaaegu ääreni täis, kui ahju panin.
- 2 muna
- 1,5dl suhkrut
- 1,5dl kõrvitsapüreed
- 1dl hapukoort
- 1dl sulatatud võid
- 4dl nisujahu
- 1tl küpsetuspulbrit
- 0,5tl soodat
- 1tl kaneeli
- 0,5tl riivitud muskaatpählit
- 1tl vanillisuhkrut
- 1/4tl soola
Kõrvitsapüree tegemiseks puhastada kõrvits seemnetest ja koorest ning lõigata kuubikuteks. Kõrvitsakuubikud keeta väheses vees pehmeks, kurnata ja püreestada. Kasutada jahtunud püreed.
Munad lüüa suhkruga lahti, lisada jahtunud sulavõi, hapukoor ja kõrvitsapüree. Teises kausis segada omavahel kõik ülejäänud kuivained ning segada muna-suhkrusegu juurde. Segada kergelt läbi, kuni on kenasti segunenud. Jaotada taigen muffinivormidesse ja küpsetada 180 kraadises ahjus 25 minutit.
Super! Ainsad kõrvitsamuffinid, mis mul hästi välja on tulnud. Teen täna jälle!