Kokkamine

Kõrvitsaga kaneelirullid

Viimasel ajal, kui ma emale olen külla läinud, on igas toidus tükike kõrvitsat. Mina olen varem söönud ainult klassikalisi purki tehtud kõrvitsaid, mulle on tundunud see kõrvits alati suhteliselt ebavajalik toiduaine. Aga nüüd, kus ema on seda igale poole pistma hakanud, tundub isegi mõnus. Saatis siis minule ka ühe kõrvitsa ja nüüd tulebki see ära tarvitada. Otsustasin proovida teha kaneelirulle kõrvitsase taignaga. Tulid väga maitsvad, eriti soojalt süües. Ema on maal teinud kõrvitsa pannkooke, ka väga maitsvad, proovin ka ehk ükspäev neid teha, lisaks on mul veel mõned mõtted.

Taigen:

  • 1 pakk kuivpärmi
  • 1dl käesooja vett
  • 1tl suhkrut
  • 11dl jahu
  • 2dl kõrvitsapüreed
  • 1dl piima
  • 90g sulatatud võid
  • 1tl soola
  • 1/4tl riivitud muskaatpähklit

Vahele:

  • 6spl suhkrut
  • 6spl pruuni suhkrut
  • 4spl jahu
  • 3tl kaneeli
  • 60g pehmet võid

Peale:

  • 1,5dl tuhksuhkrut
  • 1-2spl sooja vett
  • veidi vanilje ekstrakti

Kõrvitsapüree tegemiseks keeta puhastatud kõrvitsa kuubikud väheses vees pehmeks, kurnata ning püreestada.

Lahustada kausis toasoojas vees pärm koos suhkruga, lasta 5 minutit seista ning lisada jahu, kõrvitsapüree, piim, sulatatud või ning sool ja muskaatpähkel, sõtkuda kuni taigen tuleb käte küljest lahti. Väikse osa jahust võib taignasse lisada lõpus, siis lööb taigen paremini käte küljest lahti aga minul lõi ka niisama väga kenasti.

Panna taigen sooja kohta kerkima, rätik peal umbes pooleks tunniks, kuni taigen on kerkinud kahekordseks.

Vahepeal segada omavahel suhkrud, jahu ja kaneel, lisada juurde pehme või ning segada korralikult läbi.

Sõtkuda taigen läbi ning rullida risküliku kujuliselt lauale. Määrida ettevaatlikult või pudistada kaneeli-suhkrusegu ühtlaselt taignale . Keerata rull laiemast servast kokku ning lõigata ratasteks(3-5cm paksusteks), laotada u. 1cm vahedega (mina ladusin väikeste vahedega, et küpseks kokku aga võib küpsetada ka suuremate vahedega, et tuleks eraldi rullid) ahjuplaadile ning lasta kerkida. Määrida pealt munaga ning küpsetada ahjus 180 kraadi juures umbes 30 minutit.

Segada tuhksuhkur vee ja vanilje ekstraktiga, määrida soojale küpsetisele ja serveerida soojalt.

Retsept: myrecipes.com

27. Sep 2010 - Posted by | Kõrvits, Pärm

1 kommentaar »

  1. Imehead!!!!!!

    kommentaar kirjutas Hexy | 16. Dec 2012 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: