Kokkamine

Suhkrustatud apelsinikoored

Ükspäev tuli suur apelsinimahla isu ning tegin värsket apelsinimahla. Mõtlesin tükk aega mis selle metsiku hunniku koortega peale hakata, leidsin ühe mõnusa moosi retsepti aga selle otsustasin jätta järgmiseks korraks ning tegin hoopis suhkrustatud apelsinikoori, polnud varem teinud ning tundus huvitav. Toad lõhnavad mul siiamaani apelsini järgi🙂 . Aga niisama näksimiseks mulle need ei meeldinud, proovin neist mõnipäev midagi teha.

  • 6 apelsini koort
  • 200g suhkrut
  • 60g maisi siirupit (asendasin u. poole sellest tavalise suhkrusiirupiga)

Apelsinikoored lõigata umbes poole sentimeetri paksusteks ribadeks. Asetada koored külma veega keema, kuumutada keemiseni ning lasta 1 minut keeda. Valada vesi ning asetada koortele uus külm vesi peale ja lasta uuesti keema tõusta, keeta 30 minutit. Kui koored on ära keenud, jätta jahtuma, kuni vedelik on toatemperatuuril.

Kastrulisse asetada 200g vett, siirup ja suhkur ning lasta keema tõusta. Lisada kurnatud apelsinikoored ja keeta umbes 1h, kuni vedelik on aurustunud.

Lasta koortel restil jahtuda ja kuivada.

Kuivanud apelsinikoored veeretada suhkrus või kasta šokolaadi.

15. Sep 2010 - Posted by | Apelsin

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: