Kokkamine

Põldmarja pirukas

Ma ei olnud väga ammu põldmarju korjanud, ikka oma 5-6 aastat. Varem me ikka vanematega käisime ühe metsatuka ääres, kus oli väga väga palju põldmarju. Nüüd mul tuli meelde, et ega see korjamine polegi nii lihtne, väikesed okkakesed torgivad ja suhteliselt tüütu on neid põldmarju rohu seest üles leida. Aga see kõik oli seda väärt, mulle väga maitsevad põldmarjad. Seekord sai korjatud vaid väike ämbritäis, mis täitus mõnekümne minutiga ja täitsa vanematekodu aiatagant.

Nendest põldmarjadest tegin piruka toorjuustu-mee kreemiga. Kõige maitsvam oli järgmisel päeval.

Põhi:

  • 1 munakollane
  • 2spl väga külma vett
  • 1spl vanillisuhkrut
  • 3dl jahu
  • 0,8dl suhkrut
  • veidi soola
  • 8spl võikuubikuid

Täidis:

  • 150g toorjuustu
  • 1,2dl hapukoort
  • 0,8dl mett
  • 1tl vanillisuhkrut
  • veidi riivitud muskaatpähklit

Peale:

  • Põldmarjad

Segada kokku munakollane, külm vesi, vanillisuhkur. Omavahel segada kokku jahu, suhkur ja sool, lisada sinna pehmed võikuubikud ning segada miksriga läbi, viimasena lisada munasegu ning segada tahkeks taignaks. Asetada taigen kilesse ning panna pooleks tunniks kuni tunniks külmkappi. Rullida taigen lahti ning katta sellega pirukavormi põhi ja ääred.

Võid oleks võinud retseptis vähem veidi olla. Retseptis, mida jälgisin, olid võikuubikud toodud supilusikatena, panin võid 8spl tunde järgi aga

oleks võinud vähem olla. Täpset kaalu ei mõõtnud. Koolis õpitud teadmiste põhjal peaks olema 1spl 15g võid. See teeb siis 120g võid.

Panin vist ise kuskil 150g võid. Seega 100-120g peaks olema paras.

Küpsetada põhja 200 kraadi juures kuldpruuniks.

Täidise jaoks segada kokku toorjuust, hapukoor, mesi ja vanillisuhkur, maitse järgi lisada muskaatpähklit. Katta täidisega jahtunud pirukapõhi.

Peale asetada põldmarjad.

Alguses ei olnudki pirukas kõige maitsvam, aga kui ta üleöö külmkapis seisis, oli suurepärane.

16. Aug 2010 - Posted by | Mesi, Põldmarjad, Toorjuust

1 kommentaar »

  1. Yeѕ! Finallу something аboսt weight loss alpha.

    kommentaar kirjutas Suzanna | 27. Apr 2015 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: