Kokkamine

Mustika-toorjuustukook

Mustikametsa ma sellel aastal ise ei jõudnud aga sai soetatud 5kg kellegi tubli inimese korjatud marju. Mustika-toorjuustukook on ammu mind juba isutanud. Kasutasin kodus leiduvaid asju ja väga maitsev kook tuli.

Kaneeline põhi ja sidruniline mustikakate sobis väga hästi omavahel kokku, andes natukene hapusust vaniljekastmega toorjuustule.

Põhi:

  • 250g jahu
  • 100g suhkrut
  • 1tl kaneeli
  • 0,25tl soola
  • 150g võid
  • 1 muna
  • 1tl vanillisuhkrut

Täidis:

  • 65g võid toatemperatuuril
  • 65g suhkrut
  • 3 muna
  • 50g vaniljekastme pulbrit
  • 350g toorjuustu
  • 2dl hapukoort

Kate:

  • 5dl mustikaid
  • 1 sidruni mahl
  • 8dl suhkrut
  • näpuotsatäis muskaatpähklit

Põhja jaoks segada kuivained omavahel, lisada juurde pehme või kuubikud, segada muredaks taignaks ning viimasena lisada muna. Sõtkuda taignapall, asetada kilesse ning jätta pooleks tunniks külmkappi.

Rullida taigen lahtikäivale ümmargusele koogivormile, mis on eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga (kasutasin 28cm). Küpsetada põhja ahjus 180 kraadi juures 15-20minutit.

Täidise jaoks vahustada pehme või suhkruga heöedaks vahuks, lisada ükshaaval munad ning vaniljekaste ning vahustada 2-3 minutit. Lisada täidisele toorjuust ja hapukoor.

Kui põhi on valmis, alandada ahju temperatuur 160 kraadini ning lisada ahju veeanum. Asetada täidis koogipõhjale ning küpsetada ahjus 1 tund. Lasta ahjuuks irvakil jahtuda, asetada külmkappi üleööks.

Katte jaoks segada potis kokku mustikas, sidrunimahl, suhkur ja muskaatpähkel, kuumutada segu kuni mõned marjad hakkavad juba lõhkema ning lasta jahtuda.

Katta kook jahtunud mustikakattega.

16. Aug 2010 - Posted by | Koogid, Mustikad, Toorjuust

5 kommentaari »

  1. Mulle väga meeldib see esimene pilt, Liina!!

    kommentaar kirjutas Pille | 17. Aug 2010 | Vasta

    • Ma tänan, ma ise jäin jäin ka täitsa rahule .

      kommentaar kirjutas kokkamine | 21. Aug 2010 | Vasta

  2. Tere.
    Mulle jääb mõistmatuks, et miks seda veeanumat sinna ahju peab panema ja kuhu ma panen???
    Janika

    kommentaar kirjutas Janika | 27. Aug 2010 | Vasta

    • Veeanumat tuleks panna sellepärast, et ahju tekiks aur ja niiskus. Tuleks panna näiteks ahjuplaadile vesi ja asetada ahju, koogist allapoole või panna koogi kõrvale paar väiksemat nõud veega.

      kommentaar kirjutas kokkamine | 28. Aug 2010 | Vasta

  3. Tänan:)

    kommentaar kirjutas Janika | 28. Aug 2010 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: