Kokkamine

Punasesõstra-martsipanikook

Imemaitsev kook. Sõstrad annavad mõnusa hapukuse ja martsipan teeb jälle parajalt magusaks koogi. Väga hea kooslus ning kook kadus külmkapist väga kiirelt.

Põhi:

  • 250g jahu
  • 2spl suhkrut
  • 150g võid
  • 1 muna

Kate:

  • u. 2dl punaseid sõstraid
  • 3 muna
  • 2dl hapukoort
  • 1dl suhkrut
  • 60g martsipani

Põhja jaoks segada pehme või suhkruga, lisada muna ning jahu. Sõtkuda sitkeks taignapalliks. Katta 24cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga ning suruda taigen vormi põhjale ning veidi ka äärtele. Asetada külmkappi 30’ks minutiks.

Katta punaste sõstardega koogipõhi, hakkida sinna peale martsipanitükikesed. Lüüa munad suhkruga lahti, lisada hapukoor ning kallata see martsipanile ja punastele sõstardele peale.

Küpsetada kooki 190 kraadi juures u 30 minutit. Ahjust välja võttes lase koogil täielikult jahtuda.

Allikas: perenaine.ee

Advertisements

3. aug. 2010 - Posted by | Martsipan, Sõstrad

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: